16-åring nekter skyld i drapssak

16-åringen som er tiltalt for drapet på en 17 år gammel gutt fra Langesund nektet straffeskyld da rettssaken mot ham startet i dag. 16-åringen er en av de yngste som er tiltalt for drap i norgeshistorien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

16-åringen som er tiltalt for å ha drept 17 år gamle Espen André Flønes på en privatfest i Langesund i år, nektet straffeskyld da drapssaken startet i Skien og Porsgrunn byrett mandag.

16-åringen var bare 15 år da 17 år gamle Espen André Flønes ble stukket i brystet på privatfesten den 28. februar i år. Han er dermed en av de yngste i norgeshistorien som er tiltalt for drap.

Den siktede sitter nå varetektsfengslet ved Berg kretsfengsel.

Knivstikkingen skjedde på en privatfest i Langesund i Bamble. Flønes døde raskt etter at knivstikkingen skjedde.

Redd

I retten forklarte 16-åringen at han hadde vært redd for Flønes i en tid, da han trakk kniv og stakk ham i brystet på privatfesten. Dette begrunnet han med at Flønes og en kamerat hadde truet ham, og han var redd Flønes ville gi ham juling.

- På festen ba jeg Espen komme ned i gangen fordi jeg ville ha et oppgjør med ham om hvorfor han og en kamerat truet meg. Jeg ville snakke med ham, forklarte 16-åringen i retten.

Han sa flere ganger at han nå ikke husker noe særlig av det som skjedde. I politiavhør har han imidlertid forklart at han trakk kniv fordi Espen André Flønes ikke slapp tak i ham etter at de to hadde tatt et grep om hverandre da de skulle snakke ut.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer