16-åring overfalt lærer med balltre

OSLO/SARPSBORG (Dagbladet): Klasseforstanderen (47) er sykemeldt etter at en 16-åring dengte henne med et balltre på skolen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagbladet møtte læreren i går. Hun er preget av det som skjedde utenfor klasserommet på Sandbakken ungdomsskole i Sarpsborg.

- I dag er jeg bare glad for at det gikk såpass bra med meg. Jeg har en del blåmerker, sprukket leppe og er øm i kroppen, forteller hun.

16-åringen ble i går løslatt av Sarpsborg forhørsrett, men politiet påkjærer kjennelsen til Borgarting lagmannsrett.

Skrek om hjelp

Den 16 år gamle problemeleven har de siste månedene vært utplassert i arbeid. Mandag morgen ville han møte klasseforstanderen og rektor for å diskutere muligheten for å komme tilbake. Sandbakken ungdomsskole sa de ikke hadde alternativer til ham på skolen.

Tre og en halv time seinere returnerte gutten. Læreren forteller:

- Han gikk i sinne da han fikk vite at skolen ikke hadde muligheter for å ta ham tilbake. Timene gikk og siste skoletime startet. På vei til klasserommet møtte jeg eleven. Han kom mot meg med balltreet hevet og en dirrende pekefinger. Han sa ingenting før han først slo meg med knyttneven i munnen.

- Det kom slag på slag. Jeg fikk først tre til fem slag med balltreet. Jeg falt bakover, men han fortsatte å slå og sparke mens jeg lå nede. Jeg beskyttet meg med armene og skreik om hjelp. Heldigvis traff han ikke hodet. Plutselig stoppet han og snudde seg mot klasseromsdøra. Med et karatespark knuste han glasset.

En lærer i underetasjen hørte bråket og møtte 16-åringen på full fart vekk fra skolen. Skolen varslet politiet, som pågrep gutten hjemme.

Skallet ned lærer

I går ble gutten framstilt for varetektsfengsling i Sarpsborg forhørsrett. Politiet begjærte fengsling til en behandling i en såkalt hurtigdomstol om 17 dager.

16-åringen er tidligere dømt for å ha skallet ned en annen lærer ved ungdomsskolen. Han har også andre uoppgjorte saker med politiet. Politiet slår fast at 16-åringen var sterkt ruset da han angrep læreren.

- Han innrømmer selv at han er en såkalt «versting». Han erkjenner å ha slått ned læreren, men han erkjenner ikke å ha brukt balltre, sier 16-åringens advokat, Hans G. Strømsæther.

Mer trøbbel

Og som om ikke mandagens hendelse var nok:

Rektoren var i går morges innblandet i en frontkollisjon på riksvei 188, og er nå innlagt med lettere skader på sykehus i Fredrikstad.

frode.hansen@dagbladet.no

- HAR VITNER: - Elevene så hva som skjedde. De hørte også at jeg ropte om hjelp, sier 47-åringen til Dagbladet.