16-åring rømte cella - stjal politibil

Vill ferd over Dovrefjell i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den 16 år gamle gutten stakk tidligere i uka av fra en barnevernsinstitusjon sammen med to 14-åringer. Rømlingene la deretter ut på et tjuveriraid i Sør-Trøndelag, skriver Adresseavisen.

Ungdommene skal ha stjålet biler og begått flere innbrudd. Den ene 14-åringen hoppet av i Melhus, mens de to andre fortsatte til Løkken, der de skal ha stjålet enda en bil i morgentimene i dag. I Oppdal fylte ungdommene bensin uten å betale for seg. Dermed fikk de politiet etter seg.

Rømlingene ble pågrepet i formiddag, og 16-åringen ble satt på ei celle på lensmannskontoret i Oppdal. Der klarte gutten å stikke av fra lovens lange arm.

- Ei lufteluke sto åpen, og gjennom luka har han på et eller annet vis fått opp håndtaket og kommet seg ut, sier operasjonsleder Berit Hovin ved Sør-Trøndelag politidistrikt til avisa.

16-åringen kom seg ned i kjelleren, og stjal like godt en av Oppdal-politiets unifomerte tjenestebiler som sto der. Gutten kjørte ut på E6 og sørover mot Dombås i høy fart med lensmannen i hælene i sin private bil. 

Ifølge politiet skal han ha vært oppe i over 150 kilometer i timen.

Politiet satte opp flere sperringer, men 16-åringen slapp unna ved å kjøre rundt sperringene.Han ble først stanset på Kongsvold midt mellom Dombås og Oppdal.

_|Det var rekvirert en kranbil, og denne sperringen kom han ikke forbi, sier Hovin - som medgir at episoden er en pinlig affære for politiet.

HER ENDTE FERDEN: 16-åringen ble stanset i en sperring på Kongsvold mellom Dombås og Oppdal. Foto: SCANPIX
HER ENDTE FERDEN: 16-åringen ble stanset i en sperring på Kongsvold mellom Dombås og Oppdal. Foto: SCANPIX Vis mer

16-åringen er mistenkt for minst tre innbrudd og for å ha stjålet fem biler.