Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet Telemark

16-åring siktet for falsk voldtektsanmeldelse

En 16 år gammel jente som anmeldte en overfallsvoldtekt i Porsgrunn i slutten av april, er siktet for å ha anmeldt en straffbar handling som ikke har skjedd.

<b>ETTERFORSKER:</b> Politiet etterforsket bredt da de mottok en anmeldelse om en overfallsvoldtekt eller et forsøk på overfallsvoldtekt av ei ung jente  i et skogsområde i Porsgrunn i slutten av april. Nå er ei 16 år gammel jente siktet for falsk voldtektsanmeldelse. Foto: Theo Aaasland Valen
ETTERFORSKER: Politiet etterforsket bredt da de mottok en anmeldelse om en overfallsvoldtekt eller et forsøk på overfallsvoldtekt av ei ung jente i et skogsområde i Porsgrunn i slutten av april. Nå er ei 16 år gammel jente siktet for falsk voldtektsanmeldelse. Foto: Theo Aaasland Valen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet i Telemark mottok anmeldelsen 27. april. Ifølge jenta hadde hun blitt overfalt og voldtatt eller forsøkt voldtatt i et skogområde i Porsgrunn kvelden før.

– På bakgrunn av opplysninger som har kommet fram under etterforskningen, mener politiet det er mest sannsynlig at jenta ikke er utsatt for noe straffbart, opplyser politiadvokat Tine Henriksen i Sør-Øst politidistrikt.

Jenta ble derfor siktet for falsk anmeldelse 10. mai. Hun har vært i flere avhør hos politiet, og både jenta og hennes verger er gjort kjent med siktelsen. Politiet ønsker foreløpig ikke å uttale seg om hvordan jenta stiller seg til siktelsen eller hva hun har forklart i avhørene.

Politiet opprettet anmeldelse etter at jenta tok kontakt med dem via sine foreldre. Ifølge politiet hadde jenta forklart at det hadde gått en mann bak henne på en sti, og at han hadde tatt tak i henne og revet henne over ende. Hun fortalte at voldtekten eller voldtektsforsøket hadde skjedd der og da, før hun sparket og slo seg løs.

(NTB)

Hele Norges coronakart