GIKK AMOK: En 16 år gammel elev på en videregående skole utenfor Pittsburgh er siktet for fire drapsforsøk og 21 tilfeller av grov legemsbeskadigelse etter knivdramaet onsdag. Foto: Reuters/Shannon Stapleton/NTB Scanpix
GIKK AMOK: En 16 år gammel elev på en videregående skole utenfor Pittsburgh er siktet for fire drapsforsøk og 21 tilfeller av grov legemsbeskadigelse etter knivdramaet onsdag. Foto: Reuters/Shannon Stapleton/NTB ScanpixVis mer

16-åring siktet for fire drapsforsøk etter at 22 ble knivskadd på skole

Gikk amok med to kniver.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 16 år gammel elev på en videregående skole utenfor Pittsburgh er siktet for fire drapsforsøk og 21 tilfeller av grov legemsbeskadigelse etter knivdramaet onsdag.

Med to kniver på mellom 20 og 25 centimeter gikk 16-åringen amok på skolen i Murrysville onsdag. 21 elever og en sikkerhetsvakt ble knivstukket før han ble overbemannet av en av de ansatte på skolen. Elevene er mellom 14 og 17 år.

Gjerningsmannen blir siktet som om han var myndig, selv om han er kun 16, melder CNN.

- Jeg er ikke sikker på at han er klar over hva han gjorde, sier guttens advokat til TV-kanalen.

Han opplyser videre at han vil forsøke å få saken overført til en ungdomsdomstol.

Gjerningsmannen, som blir beskrevet som en stille gutt som holdt seg for seg selv, gikk til angrep rundt klokken sju onsdag morgen lokal tid. Han ble pågrepet om lag 30 minutter senere, i samarbeid mellom politiet og rektoren på skolen. Omtrent halvparten av ofrene har alvorlige skader.

(NTB)