Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

16-åring skutt og drept i Malmö. Politiet: - Altfor mange unge menn har blitt drept her

Bekymringsfull utvikling i Malmö.

DRAP: Politiets våpenhunder fant torsdag kveld tomhylser i nærheten av åstedet, der en 16 år gammel gutt ble skutt og drept. Foto: Johan Nilsson / TT / NTB scanpix
DRAP: Politiets våpenhunder fant torsdag kveld tomhylser i nærheten av åstedet, der en 16 år gammel gutt ble skutt og drept. Foto: Johan Nilsson / TT / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Torsdag kveld ble en 16 år gammel gutt skutt og drept i Amiralsgatan i bydelen Rosengård i Malmö.

Politiet fikk melding om en skyteepisode klokken 18.50. Da de ankom åstedet fant de 16-åringen med alvorlige skader, like ved en bussholdeplass.

Skadene var så alvorlige at han døde. Ifølge Aftonbladet skal 16-åringen ha blitt skutt i hodet.

- Sjokkert

En venn av 16-åringen sier til Aftonbladet at de to var sammen tidligere på kvelden. Han fikk vite hva som hadde skjedd da han så at mange skrev «hvil i fred» på 16-åringens Facebook-side.

- Han var en snill person. Han oppsøkte ikke problemer. Jeg er sjokkert, sier vennen.

Det skal ha vært mange vitner til skyteepisoden, og politiet jobbet torsdag kveld med å avhøre dem.

- Vi har ikke pågrepet noen, sier Calle Persson i politiet til Expressen.

En av politets våpenhunder skal ha funnet tomhylser i nærheten av åstedet.

Klokken 01 natt til fredag fjernet politiet sperringene ved åstedet, der det nå er satt ned lys.

Har bedt om forsterkninger

Drapet på 16-åringen føyer seg inn i en altfor lang rekke av skyteepisoder i Sveriges tredje største by.

Allerede ved årsskiftet var Malmö-politiet hardt presset, med 10 uløste drap, og bare i forrige uke var det ett drap og tre drapsforsøk i løpet av 24 timer.

- Situasjonen er alvorlig. Vi har en veldig økning i antallet mordforsøk, sa Petra Stenkula, sjef for politiets regionale etterforskningsenhet til KvP etter det dramatiske døgnet.

De fire skuddepisodene førte også til at Malmös politisjef ba om forsterkninger, skriver Expressen.

- Vår allerede anstrengte situasjon blir så klart enda mer anstrengt av disse fire hendelsene. Ledelsen har sett over etterforskningssitasjonen og vi ser at vi trenger forsterkninger. Vi trenger flere etterforskere, sa Nils Norling, pressetalsmann for Malmö-politiet.

Og natt til fredag smalt det enda en gang. Da ble skutt mot en leilighet i Malmö. Minst sju skudd gikk gjennom balkongvinduet i leiligheten, men ingen ble skadd.

Politiet anser skuddepisoden som drapsforsøk, skriver Aftonbladet.

- Altfor mange blir drept

Drapet på 16-åringen kommer dagen etter Klas Friberg tiltrådte som politisjef for region syd i Sverige.

- Det er alvorlig i Malmö. Altfor mange unge menn har blitt drept her og de etterlater seg slekt og venner i stor sorg. Jeg kommer til å fokusere på den grove kriminaliteten og gjengkriminaliteten, sa Friberg under et halvt døgn før det siste drapet, ifølge Expressen.

Malmös politimester Stefan Sintéus og Friberg skal fredag møtes. Da vil naturlig nok utviklingen i Malmö bli et tema.

- Vi forventer oss flere voldsepisoder og det vil jo bli noe han må jobbe med, sier Sintéus.

Skuddepisodene i Malmö kan som oftest knyttes til et titalls kriminelle gjenger, sier Sintéus, som påpeker at han da ikke snakker om torsdagens drap.

- Vi ser en tydelig maktforskyvning der yngre menn, født i 93, 94 og 95 forsøker å øke sin makt i Malmö. Vi ser en større respektløshet og det handler ikke bare om oppgjør om narkotika eller våpen. Noen ganger er et knuff på disko eller kjærlighetsbekymringer nok til at man skyter hverandre, sier Pontéus.

Politiet vet hvem det dreier seg om, men har store problemer med å få stilt gjerningsmenn for retten, da ingen vil vitne på grunn av faren for represalier.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling