Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

16-åring smuglet kokain fra Colombia

En 16 år gammel nederlandsk gutt sa seg skyldig i kokainsmugling fra Colombia da rettssaken mot ham startet i Fredrikstad tirsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 16 år gammel nederlandsk gutt sa seg skyldig i kokainsmugling fra Colombia da rettssaken mot ham startet i Fredrikstad tirsdag.

Gutten ble tatt for smuglingen på utenlandstoget fra Sverige tidlig i august sammen med en 30-åring. Senere ble det avdekket at begge hadde svelget om lag et halvt kilo kokain i kapsler.

I retten forklarte 16-åringen at han i juni i år var sammen med medtiltalte i Bogota i Colombia i Sør-Amerika, melder NRK. Han forklarte at han hadde fått smugleroppdraget av en kamerat av 30-åringen. Han visste ikke at det var kokain han smuglet, men innrømmet at han visste det var narkotika.

- Jeg gjorde det for å tjene penger til familien, sier han.

16-åringen har sittet varetektsfengslet i over seks uker, og barnevernet i Fredrikstad har fått kritikk for at de ikke har tilbudt noe alternativ til gutten.

FNs barnekonvensjon sier at barn ikke skal settes i fengsel sammen med voksne, med mindre dette er til det beste for barnet.

Smuglingen har en strafferamme på 10 års fengsel.

(©NTB)