Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

16-åring stakk av fra politiet på moped og lastet opp skrytevideo. - Det er ren idioti

Fikk 10 000 kroner i bot etter hendelsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 16-åring fikk fratatt førerkortet i ni måneder og fikk 10 000 kroner i bot for uaktsom kjøring, høy hastighet, forsøk på å stikke fra politiet og for å ha trimmet mopeden, skriver Bergensavisen.

I helga ble videoen av hendelsen lagt ut på en åpen Facebook-gruppe. To ungdommer kappkjører og stikker av fra politiet og den ene av ungdommene har festet et kamera på hjelmen for å filme råkjøringen.
 
Ungdommene har høy fart og passerer blant annet en buss på et overgangsfelt på motsatt kjørebane. Forbikjøringen skjer like før en sving med 40-sone, og fant sted i tettbygd strøk på Bønes.

Motgående kjøretøy blinker med lysene for å signalisere farlig kjøring, og etter hvert kommer en politipatrulje over ungdommene, uten at det får ungdommene til å sakke ned på farten. På videoen er det mulig å se at politiet setter på blålys for å få de unge førerne til å stoppe.

Den ene MC-føreren klarte å stikke av, mens den andre, den 16-år gamle gutten, forsøkte å kjøre fra politiet før han kastet fra seg kjøretøyet og løp. 16-åringen ble etter kort tid pågrepet av en hundepatrulje.

Ris og ros I kommentarfeltet mottar våghalsene alt fra ris til ros.

«Dåkke syns ditta her e kult eller?? Forbanna idiotkappkjøring e slettes ikkje noke å heie på. Tenk deg den dagen dokke mot alle odds har klart å vokse opp å kjører egen nypolertbil med kone å barn i å so kjem en jævla moped i 100 inni sida di fordi han ville lage youtubevideo??! Skam dokke», skriver en.

Facebook-gruppas adminstratror svarer kommentaren med ros.

Ifølge Bergensavisen fant råkjøringen sted like etter midnatt 11. april i år. Politiet har også sett videoen som hittil har vært vist over 33 000 ganger og fått over hundrevis av likes siden den ble publisert på lørdag.

- Det er dessverre en del ungdommer som ikke tenker på  konsekvenser av det de gjør. Dette er rett og slett ren idioti. Offentlige veier er ikke stedet å teste grenser på, sier Tore Salvesen, politiinspektør ved Bergen vest politistasjon til avisa.

- Spesiell sak
Trygg Trafikk er heller ikke blide når de får vite om skrytevideoen som har blitt publisert på Facebook.

- Dette er en veldig spesiell sak som det heldigvis ikke er så mye av, sier seniorrådgiver Bård Morten Johansen til Dagbladet.

Han forteller at motorsyklister er mer ubeskyttet i forhold til andre trafikanter og at MC-førere er overrepresentrert i dødsulykker.

- Til toss for at antallet motorsyklister har økt så har ikke antallet alvorlig ulykker økt. Men innenfor denne ulykkesgruppen er det likevel ganske mange spesielle ulykker. Det har vært ulykker hvor føreren ikke har hatt førerkort, har lånt sykkelen, kjørt i ruspåvirket tilstand og uten hjelm, sier Johansen.

- De fleste MC-førere oppfører seg veldig bra, men dette er unntaket. Det er veldig få motorsyklister som ta seg til rette på denne måten.

- Spennende og litt tøft Dagbladet har vært i kontakt med personene som administrerer Facebook-siden

- Hvorfor har dere lagt ut videoen?

- Vi la ut videoen fordi det var et ønske fra han som sendte inn videoen til oss. Vi legger ofte ut videoer som vi får sendt inn, og som du kanskje vet får mye oppmerksomhet. Vi har hatt få politivideoer på siden vår så derfor la vi den ut, skriver administrator på en melding til Dagbladet.

- Hva synes deres om stuntet?

- Som mange andre synes vi at det er et spennende stunt som også er litt tøft. Men som sagt var det også et farlig stunt som kunne gått veldig galt. Siden ingen ble skadet i videoen valgte vi å legge den ut.

Videre skriver pesonen at de mener det er tryggere å kjøre fort på natta enn på dagen og at det kommer an på hvis politiet hadde slått på blålys.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!