16-åring tatt for fem ran i Oslo

Oslo-gutt (født i 1997) må sitte varetektsfengsel i seks uker.

VIL FENGSLE 16-ÅRING: Stasjonssjef John Roger Lund ved Stovner politistasjon i Oslo sier det er nødvendig for samfunnet å varetektsfengsle 16-åringen for å skjerme samfunnet. Foto: 
Foto: Tomm W. Christiansen/Dagbladet
VIL FENGSLE 16-ÅRING: Stasjonssjef John Roger Lund ved Stovner politistasjon i Oslo sier det er nødvendig for samfunnet å varetektsfengsle 16-åringen for å skjerme samfunnet. Foto: Foto: Tomm W. Christiansen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Vi kan ikke tåle at en person skal kunne rane flere personer enn det han allerede har gjort. Samfunnet må skånes for denne gutten. Vi ønsker å få han ut av den kriminelle banen og skjermes fra samfunnet, sier stasjonssjef John Roger Lund ved Stovner politistasjon til Dagbladet.Personen han snakker om er en 16 år gammel gutt førdt i 1997. Han er siktet for fem grove ran i Oslo i høst. Gutten er i tillegg tiltalt for flere ran, tyverier, vold og trusler. Han ble varetektsfengslet 29. oktober. I går bestemte Borgarting lagmannsrett at han skal varetektsfengsles fram til rettssaken mot ham starter 9. desember.

- Det er spesielt og veldig uvanlig at politiet ønsker å holde en 16 år gammel gutt i varetekt i seks uker, men i denne saken har vi fokus på de fornærmede og samfunnet, sier Lund.

- Svært truende Guttens forsvarer, advokatfullmektig Stine Langlete, sier hun ikke har anledning til å kommentere saken overfor Dagbladet. Etter det Dagbladet forstår nekter gutten straffskyld. Politiet mener guttens metoder er brutale.- Han oppfører seg svært truende overfor ofrene. Hvis ikke de gir ham det han ønsker truer han med fysisk makt, noe han også har benyttet før. Han opererer alltid med minst en annen og de går spesielt etter mobiltelefoner, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.