16-åring tatt for Phuket-drapet

Skal ha tilstått drapet på Simen Sparre Knudsen (47).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En 16-åring er arrestert, mistenkt for å ha tatt livet av og ranet Simen Sparre Knudsen (47) i Phuket forrige lørdag, melder Tønsbergs Blads nettutgave (TB.no).

16-åringen skal ha blitt arrestert kjørende på moped, i nærheten av tempelet der den 47-årige norske kapteinen tidligere i dag ble kremert.

- To medskyldige

Ifølge etterforsker Somkit Boonrat skal 16-åringen ha innrømmet drapet og fortalt at to 18-åringer er medskyldige. Nå jakter politiet på de to i Phuket-området.

Blir den siktede 16-åringen funnet skyldig, kan han få opptil 20 års fengsel i henhold til thailandsk lov.

Phuket-politiet har informert familien om at den ene av gjerningsmennene sparket 47-åringen, mens en annen knivstakk ham og den tredje slo ham under ranet forrige lørdag.

- Lettet

Jeg tenker mye rart nå. Men først og fremst er hele familien glad for at politiet har tatt den som har gjort det, sier den dreptes bror, Even Sparre Knudsen, til TB.no.

- Vi får aldri Simen tilbake uansett. Det er kjempetrist, men vi er veldig glade for at politiet har gjort alt de kan for å finne dem, sier broren, som deltok i kremasjonen i dag, til lokalavisa.

Det har versert en del rykter om hva som skjedde da Sparre Knudsen ble tatt av dage, på vei til familien hjemme i badebyen Phuket.

- Nå slipper vi å tenke på alle ryktene vi har hørt, fra den ene ytterkanten til den andre, sier Even Sparre Knudsen.