16-åring tiltalt for å filme sex med kjæresten

En 16 år gammel gutt er tiltalt for å ha framstilt seksualiserende materiale av barn etter at han filmet sex med kjæresten sin. Gutten erkjenner straffskyld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ifølge påtalemyndigheten filmet gutten seksuell omgang med kjæresten uten at hun var klar over det. Han var den gangen 15 år gammel, mens hun var 14, skriver Stavanger Aftenblad. Selv om den seksuelle lavalderen er 16 år, er personer under 18 år for barn å regne i den aktuelle lovparagrafen.

Opptaket skal gutten ha lagret på mobiltelefonen sin og vist fram til andre før han slettet det. Både opptaket og fremvisningen av det rammes av straffelovens bestemmelser om materiale som seksualisere barn. Gutten, som i dag er 16, er også tiltalt for å ha «krenket fornærmedes fred».

Forsvarer Kristin Jensen Undheim sier gutten erkjenner straffskyld.

– Min klient, som altså er en ung mann på 16 år, var ikke klar over at det han gjorde var straffbart. Han ønsker å gjøre opp for seg og han ser fram til å bli ferdig med denne saken, sier Undheim.

– Dette er en vanskelig sak for min klient, som skjønner at saken er svært vanskelig også for fornærmede.

Jentas bistandsadvokat Helene Haugland sier til Aftenbladet hennes klient opplevde hendelsen som svært belastende og krenkende.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer