16-åring tiltalt for trusler mot Stoltenberg

Etter innlegg på debattforum.

OSLO  20130611.
Statsminister Jens Stoltenberg delte ut bløtkake under folkefesten på Eidsvolls plass utenfor Stortinget i anledning stemmerettsjubileet.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
OSLO 20130611. Statsminister Jens Stoltenberg delte ut bløtkake under folkefesten på Eidsvolls plass utenfor Stortinget i anledning stemmerettsjubileet. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Påtalemyndigheten har tatt ut tiltale mot en 16-åring fra Alta etter at han skal ha truet med å sprenge Stortinget og skyte statsminister Jens Stoltenberg.

16-åringen er tiltalt etter at han i november og desember i fjor postet et innlegg på et debattforum, skriver Finnmarks Dagblad.

«Stopper ikke innvandringen innen 10 år skal Stortinget sprenges og Stoltenberg skytes og muslimene gasses som jøder ble gasset under 2. verdenskrig!», skal gutten ha skrevet, ifølge tiltalen.

Ved Statsministerens kontor vil ikke statssekretær Hans Kristian Amundsen kommentere truslene eller saken.

Bekymringssamtale Verken den oppnevnte forsvareren, advokat Håkon Helsvig, eller aktor, politiadvokat Ernst Petterson, har kunnet kommentere saken. Lensmann Øyvind Lorentzen i Alta har derimot snakket med den tiltalte 16-åringen i en bekymringssamtale.

- Tenåringen har vært inne til en bekymringssamtale hos oss. Det er noe som vi gjør med unge lovbrytere. I dette tilfellet ville vi vite hva som ligger bak uttalelsene, og for å se om det er noe vi eller andre offentlige etater kan hjelpe til med, sier Lorentzen til avisa.

Den unge gutten skal også ha hevdet at han tilhører en organisasjon som skal drepe Jens Stoltenberg.

(NTB).