Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

16-åring tiltalt for vold og trusler

En 16 åring, som skal ha skremt jenter og foreldre i bydelen Østensjø i Oslo, er tiltalt for vold og trusler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

16-åringen er tiltalt for to tilfeller av legemsfornærmelser mot to jevnaldrene jenter. Ifølge tiltalen slo 16-åringen den første jenta i ansiktet med flat hånd, han dyttet henne, lugget henne og dyttet ansiktet hennes ned i en madrass, slik at hun ikke fikk puste. 16-åringen skal også ha dyttet henne, slik at hun falt i gulvet. Dette skjedde angivelig om ettermiddagen 21. oktober i fjor. Jenta var på det aktuelle tidspunktet 16 år.

T-skjorte
Tenåringen er tiltalt for vold mot en annen jente ved midnattstider 29. april i år. I samme gate, men på en annen adresse som det første forholdet, skal 16-åringen ha dyttet en jevnaldrene jente, før han tok tak i t-skjorte hennes på magen og rev den av henne. Påtalemyndigheten  har i tiltalebeslutningen tatt forbehold om at 16-åringen blir dømt til å betale oppreisning/erstatning til jentene. Almene hensyn krever påtale for voldstilfellene.

Jaget rundt
Oslopolitiet har tiltalt 16-åringen for drapstrusler mot mora til jenta som han skal ha utsatt for vold 29. april. Ifølge tiltalen kom 16-åringen med truslene mot mora onsdag 25. april i år, bare fire dager før det påståtte voldsovergrepet mot dattera. Mora har forklart at hun ble jaget rundt i leiligheten sin av 16-åringen, mens han brølte og pekte med lang- og pekefingeren mot øynene hennes. Han skal også ha knyttet hånden sin, og beveget den foran ansiktet til mora, før han uttalte:

Drapstruet mor
"Jeg har drept før, jeg". Ifølge mora skal 16-åringen ha sagt til dattera at "hvis hun ikke hadde vært moren din, så...".
Ifølge oslopolitiet ble 16-åringens trusler mot mora framsatt under slike omstendigheter at de var skikket til å framkalle alvorlig frykt.
Etter det Dagbladet får opplyst, skal 16-åringens oppførsel, etter hvert som den  er blitt kjent, skapt frykt blant jevnaldrende og foreldre i lokalmiljøet.
Straffesaken kommer opp i Oslo tingrett i neste måned. Det er avsatt en dag til hovedforhandlingen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media