Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

16-åring tok familiens elbil – gikk tom for strøm

En nattlig kjøretur fikk en brå slutt for en 16-åring som stakk av med familiens elbil natt til fredag – plutselig var det tomt for strøm.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var guttens far som varslet politiet om at poden hadde lagt ut på den høyst ureglementerte kjøreturen. 16-åringen ringte selv hjem da batteriet var tomt.

– Han var da ikke så langt hjemmefra, og faren dro for å hente ham. I tillegg sendte vi en patrulje til stedet for å sjekke saken. De har nå skrevet ut en anmeldelse for kjøring uten gyldig førerkort, forteller operasjonsleder Tor Jøkling i Oslo politidistrikt til NTB.

Verken gutten eller den jevnaldrende jenta som var passasjer, kom til skade, men Jøkling understreker alvoret i hendelsen.

– Når du ikke har førerkort, er du ikke kvalifisert til å kjøre bil, og dermed setter du både deg selv og andre i fare.

Jøkling minner også om at den ulovlige kjøringen kan skape problemer senere, blant annet i form av utsettelse den dagen 16-åringen blir gammel nok til å ta lappen. Operasjonslederen er klar på hva han synes om bilturen som fikk en brå slutt: – Dette er noe vi absolutt fraråder. (NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!