16-åring trolig ikke påtent av guttegjeng

Politiet tror ikke at den 16 år gamle gutten som fredag kveld ble brakt til Ullevål sykehus med brannskader ble påtent av andre personer, slik gutten selv hevder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ved 22-tiden fredag fikk politiet to meldinger fra Skullerud i Oslo - én om at 16-åringen var blitt brannskadd, en annen om at en bil var påtent.

Gutten har forklart at fire gutter helte brennbar væske over ham og tente på.

-Vi tror ikke det var dette som skjedde, men snarere at skadene hans kan ha sammenheng med brannen i bilen vi tror er stjålet, sier vaktleder Trond Røgeberg ved Kriminalvakta i Oslo politidistrikt til NTB.

16-åringens jevnaldrende fetter ble fredag kveld pågrepet av politiet og siktet for å ha stjålet bilen.

-Vi fant ham like ved åstedet, og ville avhøre ham som vitne, men han var lite samarbeidsvillig. Han ble også avhørt lørdag formiddag, men nektet fremdeles å forklare seg. Vi kjenner til både fetteren og 16-åringen fra før, og vi tror fetteren er involvert i tyveriet av bilen som brant, sier Røgeberg.

-Hvordan gutten virkelig pådro seg brannskadene er ennå uklart. Vi vil avhøre ham så snart han er i stand til det, framholder han.

Ifølge sykehuset har 16-åringen pådratt seg alvorlige brannskader i hode og ansikt. Tilstanden hans betegnes som stabil.

(NTB)