16-åring truet med å «knuse trynet» til lærer

Ville blitt dømt til ubetinget fengsel dersom han hadde vært eldre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter at 16-åringen tok kvelertak og truet med å «knuse trynet hans», ble mattelæreren sykmeldt til eleven sluttet på skolen.

I en dom fra Jæren tingrett er den nå 17 år gamle eleven dømt til 35 dager betinget fengsel, med en prøvetid på to år etter hendelsen på Jæren i januar i fjor. Da han kom over en skoletime for sent til en dobbelttime i matematikk, oppsto det en diskusjon mellom lærer og elev. 16-åringen ble bedt om å forlate klasserommet, men konfronterte i stedet læreren.

- Han dyttet fornærmede noen ganger i brystet, før han med et venstrehåndsgrep mot fornærmedes hals presset han bakover slik at fornærmede ble liggende på ryggen på kateteret, står det i dommen fra tingretten.

Mens 16-åringen holdt den nå 60 år gamle mannen fast mot kateteret, og hadde høyre hånd som klar til å slå, kom trusselen om at han skulle «knuse trynet» på læreren. Så slapp han taket og gikk ut.

- Etter å ha gjennomført dobbelttimen, forlot fornærmede skolen. Etter å ha vært sykmeldt ut skoleåret, skiftet han til annet arbeide enn lærerarbeid uti det neste skoleåret, står det i dommen.

Det går klart fram at handlingen var svært alvorlig og at gutten ville blitt dømt til ubetinget fengsel dersom han hadde vært eldre. Noe formildende blir det også beskrevet at gutten lider av ADHD og at læreren var klar over dette.

(NTB)