- 16-åring utenfor livsfare

Fire unge menn i motocrossulykke i Sør-Odal i går. 20-åring omkom.

DØDSULYKKE: Fire ungdommer var involvert i ulykken som krevde ett menneskeliv i kveld. Foto: Dan Åsen Hansen
DØDSULYKKE: Fire ungdommer var involvert i ulykken som krevde ett menneskeliv i kveld. Foto: Dan Åsen Hansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert


SANDER/OSLO (Dagbladet): En 20 år gammel mann omkom i en motocrossulykke på fylkesvei 285 ved Sander i Sør-Odal i Hedmark i går kveld.

Politiet opplyser at det satt to personer på hver sin sykkel. Disse kolliderte. En mann døde, mens tre personer ble sendt til sykehus. Tilstanden til en 16 år gammel gutt var i natt uavklart.

- Han er nå utenfor livsfare. Han har ansiktsskader, sier operasjonsleder Hans Eng ved Hedmark politidistrikt til Dagbladet i ettermiddag.

- Kjedelig sak
De mener nå at det er snakk om en kollisjon. Det er foreløpig uklart om personene på syklene hadde på seg hjelm da de kolliderte. Det er rutinemessig tatt blodprøver av de involverte.

- Dette er en veldig kjedelig sak, sier Eng, som opplyser at politiet vil ta opp arbeidet på åstedet fra klokka 15 i dag.

Årsaken til ulykken er foreløpig ikke kjent, men det skal ha vært glatt på veiene i området.

Skarnes vidregående skole ble i natt åpnet for de som ønsket å komme til. Ingen av de forulykkede gikk selv på skolen, men de hadde mange venner der.

- Mange er nære venner av den 16 år gamle gutten som ligger på sykehus. Skolen var åpen for de som ønsket en prat med kriseteamet vårt eller hadde behov for håndtere reaksjoner, sier rektor Lars Grosvold til Dagbladet.

Kriseteam tilgjengelig
Ifølge NRK Hedmark og Oppland var rundt 30 personer til stede i natt.

Han forteller at kommunens kriseteam vil være tilgjenglig for de som ønsker det i dag. Ordfører Knut Hvithammer i Sør-Odal sier at dette er en ulykke som rammer alle i bygda.

- Det er vanskelig å sette ord på en slik situasjon. Det er svært tragisk og berører oss alle. Ekstra ille er det når så unge mennesker blir berørt, sier Hvithammer til Dagbladet.

Han forteller at kommunen fortløpende vurderer tiltak som skal ta vare de med behov.

- Vi har hele vår kriseledelse i beredskap. Nå må vi ta vare på hverandre, sier ordføreren.

SØRGER: Det er lagt ned blomster og tent lys ved åstedet i dag. - Veldig mange er berørt av dette, sier ordføreren. Foto: TORBJØRN GRØNNING/Dagbladet
SØRGER: Det er lagt ned blomster og tent lys ved åstedet i dag. - Veldig mange er berørt av dette, sier ordføreren. Foto: TORBJØRN GRØNNING/Dagbladet Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer