Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vold i Oslo

16-åring varetektsfengslet etter knivstikking på Haugenstua

Tenåringen er siktet for å ha medvirket til grov kroppsskade. To personer ligger fremdeles på sykehus.

VARETEKTSFENGSLES: En 16-åring blir i dag varetektsfengslet, på grunn av fare for bevisforspillelse, etter at to menn i 20-årene ble knivstukket ved Haugenstua i Oslo i går kveld. De to skadde er på sykehus med ukjent skadeomfang.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
VARETEKTSFENGSLES: En 16-åring blir i dag varetektsfengslet, på grunn av fare for bevisforspillelse, etter at to menn i 20-årene ble knivstukket ved Haugenstua i Oslo i går kveld. De to skadde er på sykehus med ukjent skadeomfang. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
FULL ETTERFORSKNING: Politiet etterforsker nå hva som skjedde i forbindelse med at to personer i 20-åra ble knivstukket på Haugenstua i går kveld, ifølge politiadvokat Eindride Kjørri. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
FULL ETTERFORSKNING: Politiet etterforsker nå hva som skjedde i forbindelse med at to personer i 20-åra ble knivstukket på Haugenstua i går kveld, ifølge politiadvokat Eindride Kjørri. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer

En 16-åring ble i dag varetektsfengslet med brev- og besøksforbud, på grunn av fare for bevisforspillelse, etter en knivstikking på Haugenstua natt til i dag, rundt klokka ett.

- Det er problematisk å fengsle en 16 år gammel gutt. Man skal helst ikke fengsle personer under 18 år, men vi kan gjøre det hvis vi finner det tvingende nødvendig, sier Eindride Kjørri, politiadvokat ved Oslo politidistrikt, til Dagbladet.

Avhører flere

Det var to personer som ble knivstukket på Haugenstua i Groruddalen, rundt klokka ett i natt. De to skadde, i 20-åra, er fortsatt på sykehus og det er ikke kjent hvor hardt de er skadet. Én av personene er operert.

- Per nå er det ingen andre mistenkte, men det var flere involvert i knivstikkingen. 16-åringen ble i dag framstilt for to uker varetektsfengsling i Oslo tingrett, siktet for medvirkning til grov kroppsskade, sier Kjørri.

Det var flere personer på åstedet. Politiet avhører nå de to fornærmede, mens den siktede er avhørt en gang.

- Han skal gjennom flere avhør og varetektsfengsles for å unngå bevisforspillelse, sier Kjørri.

Politiet har en mistanke om foranledningen til knivstikkingen, men vil ikke utdype dette av hensyn til etterforskningen.

- Hadde ikke kniv

Guttens forsvarer, Ida de Vibe, sier 16-åringen var på stedet da hendelsen fant sted.

- Han var på stedet det fant sted, men hadde ikke noe kniv eller våpen. Retten har funnet skjellig grunn til mistanke fordi han var på stedet. Politiet har ennå flere avhør og undersøkelser som må gjennomføres, sier hun til Dagbladet.

Hun sier hun eller ikke kan si for mye om saken.

- Er dere uenig i avgjørelsen?

- Vi har tatt betenkningstid. Han fraktes nå til ungdomsavdelingen ved Ullersmo fengsel. Vi skal ta en ny prat seinere, sier de Vibe.

Flere knivstikkinger

ETTERFORSKER: Politiet har startet etterforskning etter at en person ble knivstukket i Sofienbergparken i Oslo i går kveld.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
ETTERFORSKER: Politiet har startet etterforskning etter at en person ble knivstukket i Sofienbergparken i Oslo i går kveld. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

Bare timer tidligere ble en mann i 20-årene knivstukket flere ganger i Sofienbergparken i Oslo i går kveld. Mannen er ute av livsfare.

Foreløpig er det ingenting som tyder på at det er sammenheng mellom knivstikkingene på Haugenstua og i Sofienbergparken.

Politiet ber folk som var i Sofienbergparken i Oslo i går kveld om å melde seg.

- Vi har fått bekreftet tilstanden til han som ble knivstukket. Han var kritisk skadd, men er heldigvis utenfor livsfare nå. Han vil bli avhørt så fort det er medisinsk tilrådelig, sier Anne Alræk Solem, seksjonsleder for seksjon for etterforskning av alvorlige voldssaker i Oslo politidistrikt, til NTB.

Fortsatt er ingen pågrepet for ugjerningen, som skjedde rundt klokka 20 i går.

- Vi har avhørt flere sentrale vitner i dag, og vi tror det kan føre oss nærmere en pågripelse, sier Solem.

Tre personer løp

Tre personer ble sett løpende vekk fra stedet etter knivstikkingen i parken, og politiet er interessert i å komme i kontakt med disse. I tillegg bes vanlige folk som var i parken, om å melde seg.

- Folk som var der rundt klokka 20 i går, og som mener å ha opplysninger om hendelsen, bes ta kontakt. Vi er spesielt interessert i å komme i kontakt med folk som har filmet eller tatt bilder i området, sier Solem.

Hun forklarer at politiet har konkrete opplysninger å jobbe etter i saken. Samtidig nøster de i hva som var motivet for knivstikkingen.

- Det vil være sentralt hvilken relasjon disse folkene har hatt, og hva som er foranledningen. Dette er sentralt i avhørene, blant annet av ham som ble stukket ned.

Hendelsen skjedde på en lekeplass i Sofienbergparken. Det ble funnet en gjenstand i nærheten som trolig kan knyttes til hendelsen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media