Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

16-åring ville kapre fly i USA

Tatt på fly med håndjern og tau på flyet. Hadde modell av en flycockpit hjemme.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En 16 år gammel gutt ble i går kveld tatt på et fly som fløy fra Los Angeles til Nashville. FBI mener han planla å kapre flyet, melder nyhetsbyrået AP.

16-åringen ble pågrepet på Nashville International Airport og politiet har beslaglagt det de mener er mistenkelige objekter, blant annet håndjern, tau og gafferteip.

Gutten reiste alene.

- Planen hans hadde lav sannsynlighet for å lykkes, sier FBI-talsperson George Bolds til AP.

Flere medier har spekulert i at tenåringen planla å styrte flyet inn i en konsert med Disney-konseptet Hannah Montana i byen Lafayette, men Bolds avviser nå dette.

FBI vet ikke om gutten hadde en plan om å krasje flyet. Myndighetene har gjennomsøkt guttens hjem i California, og skal blant annet ha funnet en modell av en flycockpit.

Gutten skal ha vært rolig på flyturen, men skal ha sagt i avhør med FBI at han hadde en reel plan om å gjøre det.

SOUTHWEST AIRLINES: 16-åring skal ha planlagt å kapre Southwest Airlines\' rute fra Los Angeles til Nashville. Arkivfoto: AP/Scanpix
SOUTHWEST AIRLINES: 16-åring skal ha planlagt å kapre Southwest Airlines\' rute fra Los Angeles til Nashville. Arkivfoto: AP/Scanpix Vis mer
image: 16-åring ville kapre fly i USA
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media