- 16-åring voldtatt på toalettet

På utestedets toalett skal den 33-årige mannen ha overfalt og voldtatt ei 16 år gammel jente.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Voldtekten skal ha skjedd natt til søndag på utestedet Kick i Rosenkrantz' gate i Oslo sentrum. 33-åringen ble pågrepet og siktet for voldtekt kort etter at jenta selv ringte politiet og varslet om hendelsen.

- Ifølge anmeldelsen ble voldtekten fullbyrdet, sier vaktleder Per Olav Utgaard ved kriminalvakta i Oslo politidistrikt.

Siktede blir framstilt for varetektsfengsling i dag.

Fulgte etter henne

Rundt 70 mennesker skal ha vært til stede på utestedet lørdag kveld, der det var 20 års aldersgrense. Jenta har fortalt at hun var i kontakt med siktede tidligere på kvelden, men at de ikke kjente hverandre.

- Han skal ha fulgt etter jenta inn på toalettet og overfalt henne i et avlukke der. Så vidt jeg vet, har hun ikke fått andre fysiske skader, sier Utgaard. Politiet ønsker ikke å gå i detaljer i saken av hensyn til fengslingsmøtet i dag. 33-åringen, som er av afrikansk opprinnelse, satt i hele går i avhør hos Oslo-politiet. Han valgte å ikke ha advokat til stede under politiavhøret.

Dagbladet snakket i går med en 36 år gammel mann som var på utestedet da den angivelige voldtekten skal ha skjedd. Han reagerte på oppførselen til siktede.

- Jeg husker at mannen gikk fra bordet sitt ved 02.30-tida og gikk mot toalettene. Han oppførte seg litt spesielt, en kraftig kar som tok på mange av gjestene rundt seg og surret fælt. Det virket som han var ute etter bråk, forteller vitnet.

36-åringen sier han flere ganger i løpet av kvelden ba siktede roe seg ned.

Tok feil mann

Politiet dukket opp i 04-tida og pågrep først en av mennene som jobbet på utestedet. Han passet beskrivelsen jenta hadde gitt.

- Han ble sluppet løs igjen med en gang jeg fortalte politiet at de hadde tatt feil mann. Mannen de skulle ha tak i, var gått videre til et annet utested lenger opp i gata, sier vitnet. 36-åringen ble med politiet til en pub i nærheten, der mannen nå oppholdt seg. Imens satt jenta i politibilen og ventet på å identifisere den angivelige voldtektsmannen.

- Han hadde stilt seg opp ved toalettet, og det virket som om han bare sto og ventet. Han ble helt stiv da politiet kom og pågrep ham, forteller vitnet til Dagbladet.

ÅSTEDET: Voldtekten skal ha funnet sted på dametoalettet inne på utestedet Kick i Oslo sentrum. Den siktede 33-åringen satt i går i avhør hos politiet.