Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

16-åringen erkjenner å ha drept Therese (15)

Men nekter for at det var overlagt drap.

«JEG KOMMER STRAKS:» Det var den siste SMS-en Therese Johansson Rojo (15) sendte til venner rett før hun ble funnet med livstruende skader. Jenta ble erklært død da hun ankom sykehuset natt til søndag. Foto: Jan Düsing/EXPRESSEN
«JEG KOMMER STRAKS:» Det var den siste SMS-en Therese Johansson Rojo (15) sendte til venner rett før hun ble funnet med livstruende skader. Jenta ble erklært død da hun ankom sykehuset natt til søndag. Foto: Jan Düsing/EXPRESSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Stum og med ansiktet gjemt under et gult pledd for de som var tilstede under fengslingsmøtet  i Södertörns tingrett, erkjente den 16 år gamle gutten drap på Therese Johansson Rojo (15).

Men 16-åringen erkjente ikke overlagt drap som han er siktet for, skriver den svenske avisa Expressen.

I avhør har både 16-åringen og hans jevnaldrende kjæreste kommet med forklaringer, som gjør at han kan varetektsfengsles for drap, sier guttens forsvarer, Claes Borgström.

- Han innrømmer at det finnes skjellig grunn til å fengsle ham for drap, sa forsvareren, da fengslingsmøtet begynte klokka 14.00.

Han krevde at 16-åringen skulle slippe vanlig varetektsfengsling, og i stedet sitte på en lukket institusjon for unge gutter. Dommeren valgte imidlertid å fortsatt varetektsfengsle gutten ut fra skjellig grunn til mistanke om overlagt drap.

Kjærlighetsdrama
Therese Johansson Rojo (15) ble funnet livstruende skadd med kvelningsmerker på halsen i et skogholt i Stureby, sør for Stockholm natt til søndag. Den 15 år gamle jenta ble erklært død da hun ankom sykehuset.

Flere svenske medier har spekulert i at det kan dreie seg om et sjalusidrama, og at gutten (16) drepte jenta på oppdrag fra kjæresten. Hun er siktet for medvirkning til overlagt drap. Både opplysninger som har kommet fram i avhør, og SMS og chattesamtaler i forkant av drapet tyder på at ugjerningen kan ha vært planlagt.

- Deres to versjoner gir til sammen en logisk beretning. Motivet synes å være et relasjonsdrama med kjærlighet som har gått helt over styr, sier Söderortpolitiets informasjonsansvarlig Karin Solberg til nyhetsbyrået TT.

Venner av den drepte sier til Expressen at Therese og 16-åringen skal ha flørtet under en tidligere fest, uten at noe mer skjedde.

DRAPSSIKTET: Dette er den 16 år gamle gutten som politiet siktet for overlagt drap. Foto: Facebook
DRAPSSIKTET: Dette er den 16 år gamle gutten som politiet siktet for overlagt drap. Foto: Facebook Vis mer

På selve drapskvelden var både Therese og den drapssiktede gutten på en avslutningsfest for niendeklassingene. Venner skal ha observert at de to snakket sammen og forlot festområdet sammen like før midnatt.

«Kommer straks»
På vei hjem sa Therese til venner at hun måtte inn i skogen og tisse.

Vennene ble stående på gangstien og vente på henne. Hva som skjedde siden er det ingen som vet.

Minuttene gikk og klokken 23.57 skrev Therese følgende SMS: «Jeg kommer straks». 40 minutter senere ble hun funnet livstruende skadd. Bare noen minutter tidligere hadde vennene sett den 16 år gamle gutten og kjæresten hans komme ut av skogen der Therese ble funnet.

Timer etter at Therese ble erklært død ble det unge kjæresteparet pågrepet og siktet for drapet.

De to 16-åringene har gått på samme skole og vært kjærester i to år. Jenta som er siktet for medvirkning til drap beskrives som ekstremt skoleflink, ifølge Aftonbladet. Hun sto ofte på sidelinja og heiet da kjæresten spilte fotball. En bekjent sier til avisa at hun «kan være nokså sjalu».

MEDVIRKNING:  Dette er den 16 år gamle jenta som er siktet for medvirkning til drap. Foto: Facebook
MEDVIRKNING: Dette er den 16 år gamle jenta som er siktet for medvirkning til drap. Foto: Facebook Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling