Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dobbeltdrapet i Kristiansand

16-åringen erklærer seg skyldig i å ha drept Tone (48) og Jakob (14)

Rettssaken er i gang.

KNIVDREPT VED SKOLE: Tone Ilebekk (48) og Jakob Hassan (14) ble knivdrept uten for skolen Wilds Minne 5. desember i fjor.
Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet
KNIVDREPT VED SKOLE: Tone Ilebekk (48) og Jakob Hassan (14) ble knivdrept uten for skolen Wilds Minne 5. desember i fjor. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KRISTIANSAND (Dagbladet): Rettssaken etter det brutale dobbeltdrapet i Kristiansand i fjor er nå i gang. Tone Ilebekk (48) og Jakob Hassan (14) ble funnet knivdrept utenfor skolen Wilds Minne om kvelden 5. desember.

En 16-årig gutt, som bare var 15 år på gjerningstidspunktet, har tilstått å ha drept Ilebekk og Hassan med en stor mengde knivstikk. Han har det siste halve året sittet i ungdomsfengsel i Bergen.

Den tiltalte tenåringen erklærte seg som ventet skyldig etter tiltalen, på dommer Ben Fegrans spørsmål. Strafferammen for drap begått av en mindreårig er 15 års fengsel.

16-åringen har forklart at Hassan ble drept i et basketak, og at Ilebekk ble knivstukket da hun forsøkte å hjelpe 14-åringen.

Den 16 år gamle gutten framstår som 16-åringer flest, der han sitter ved siden av sin forsvarer Svein Kjetil Stallemo. Han er kledd i ei rød/svart skjorte som ligger utenpå buksa, og har briller med kraftig svart innfatning. Tenåringen framstår som fattet.

- Dette er en trist sak. Mange mistet sine nærmeste og kjæreste. Men også familien til tiltalte fikk tilværelsen snudd på hodet denne dagen, sa aktor, statsadvokat Jan Tallaksen, under sitt innledningsforedrag.

Rettssaken er besluttet lukket for publikum - bare pressen og utvalgte pårørende får være til stede i tillegg til partene. Tvers overfor den tiltalte 16-åringen sitter Ilebekks ektemann og sønner, bak dem sitter Hassans nærmeste pårørende, samt lederen for den somaliske foreningen i Kristiansand, Mohamed Dalmar Shirwac.

Hele Norges coronakart