Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

16-åringen løslatt

16-åringen som er siktet for legemsbeskadigelse mot RBK-supporter Rune Åge Berg (36) med døden til følge, ble i går løslatt av forhørsretten. Dommeren mener, i motsetning til politiet, at det verken er fare for bevisforspillelse eller gjentakelse av straffbare handlinger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

16-åringen har sittet to uker i varetektsfengsel. Oslo-politiet gikk dermed på et nytt nederlag i Oslo forhørsrett.

Guttens advokat, Harald Grape, sier til Dagbladet at klienten er helt fortvilt over det som har skjedd. - Han har det vondt, sier forsvareren.
Ungdommen, som opprinnelig kommer fra Makedonia, erkjenner de faktiske forhold - at han sparket Berg slik at han falt. 36-åringen døde som følge av at han slo hodet i asfalten. 16-åringen nekter imidlertid straffskyld.

Tre i promille

Etter det Dagbladet får opplyst, viser obduksjonsrapporten at Berg hadde nærmere tre i promille da det fatale skjedde utenfor et diskotek i Akersgata for snart tre uker siden. Berg var i Oslo for å se cupfinalen RBK- Stabæk.

Et sentralt prosedyrepoeng i en eventuell rettssak blir sjølsagt om Berg hadde klart å stå på beina hvis han hadde vært edru eller hatt en betydelig lavere promille.
Etter at forhørsdommeren besluttet å løslate 16-åringen, ba påtalemyndigheten om såkalt oppsettende virkning - og fikk det. Dette betyr at 16-åringen må sitte i varetekt til Borgarting lagmannsrett behandler politiets kjæremål, trolig i dag.

Rekonstruksjon

16-åringen hevder han ble provosert over uttalelser fra Berg om at han burde reise tilbake til sitt hjemland.

Advokat Grape sier at klientens forklaring blir støttet av vitner.

- Etter min mening er saken ferdig etterforsket. Det gjenstår muligens en rekonstruksjon. Det var riktig å løslate, sier han.
16-åringen sparket Berg på overkroppen eller på halsen, slik at han falt. Det er klart at 36-åringen fra Sparbu i Nord-Trøndelag ikke ble utsatt for vold fra 16-åringen etter at han hadde falt i asfalten.

Etter det Dagbladet forstår, kan det bli aktuelt med en judisiell observasjon av 16-åringen.

Bergs død vakte betydelig oppsikt og harme. Flere RBK-kjendiser deltok i begravelsen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media