Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- 16-åringen mente å drepe Karolina

Politiet mener at 16-åringen som er siktet for drapet på Karolina Johanson mente å drepe den ti år gamle jenta. - Det var bare hell som gjorde at det ikke endte med dobbeltdrap, sier politiet i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Drapet på Karolina Johansson i Orrefors i mai, er oppklart. En gutt på 16 år har tilstått at han tok livet av tiåringen.

På en pressekonferanse i kveld opplyste politiet at de mener drapet er overlagt.

- 16-åringen mente å drepe, sier Carina Maxon ved politiet i Kalmar til den svenske avisen Expressen.

Den 16 år gamle gutten innrømmet udåden i et to timer langt avhør i dag. Gutten ble først pågrepet for tyveri, men tilsto etter at politiet viste ham drapsvåpenet som ble funnet da politiet ransaket guttens hjem.

-Hvilken hensikt 16-åringen hadde da han stakk jentene er for tidlig å si noe om. Han har fortalt at han ville skremme jentene, men vet ikke hvorfor han utførte drapet, sa statsadvokat Carina Maxon under kveldens pressekonferanse.

16-åringen blir etter alt å dømme varetektsfengslet onsdag, siktet for overlagt drap.

Gutten skar opp teltduken og angrep tiåringen direkte med en kniv. Hugget traff halspulsåren og jenta blødde i hjel i løpet av kort tid. Ifølge politiet var det bare hell som gjorde at det ikke endte med dobbeltdrap.

Drapet skjedde ved 0330-tida om natta, 27. mai i Äppelträdgården i Orrefors. Karolina Johansson lå og sov i et telt sammen med noen venninner. En niåring ble også påført kutt, men ble ikke livstruende skadd.

Politiet sa tidlig i etterforskningen at en av teoriene deres var at ungdom eller barn sto bak drapet.

Informasjonssjef Sven-Erik Karlsson fra politiet i Kalmar skriver i en pressemelding at tilståelsen kom etter at politiet intensiverte forhør og samtaler med barn i Orrefors de siste dagene.

(Dagbladet.no kommer tilbake med mer om saken)

DREPT: Karolina Johanson (10)
ÅSTEDET: Den svenske jenta ble drept mens hun lå i teltet og sov i Orrefors.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling