16-åringen øvelseskjører. Så kommer en brannbil rett imot

- En utrolig unnamanøver, sier far.

NESTEN-ULYKKE: Kjetil Skjold øvelseskjørte med sin 16 år gamle sønn. Det kunne gått skikkelig ille da en brannbil kom mot dem i samme kjørefelt. Nå hyller Skjold sønnen for hans utrolige reaksjon. Video: Kjetil Skjold Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I går ettermiddag var Kjetil Skjold ute og øvelseskjørte med sin 16 år gamle sønn på Eide på Karmøy.

Det kunne endt alvorlig galt.

Se video av nesten-ulykken øverst i saken

- Livet i behold

For midt i en sving dukker det plutselig opp en brannbil i stor fart, som er på vei over i 16-åringens kjørefelt.

- Vi kom fra det med livet i behold, men jammen var det nære da en sjåfør i et utrykningskjøretøy tok en utvendig forbikjøring i en sving hvor vi kom imot! Takk til Fredrik som øvelseskjørte og fikk kastet bilen i grøfta slik at vi unngikk kollisjon!! skriver Kjetil Skjold på Facebook.

- Lettere sjokkert familie nå, skriver han videre.

Til Dagbladet forteller Skjold at han deler videoen for å vise hvor fort ting kan gå galt og ikke for å henge ut vedkommende sjåfør eller utrykningsetat.

- Vår sønn på 16 år som øvelseskjørte fikk gjort en utrolig manøver, sier Skjold til Dagbladet.

Brannvesenet beklager

Brannsjef Onar Valland på Karmøy sier til Dagbladet at han beklager overfor familien og skjønner at folk blir skremt av videoen.

- Jeg skjønner folk kan bli skremt av videosnutten, sier Valland, som legger til at sjåføren tar selvkritikk og beklager overfor Skjold og familien.

Han ber samtidig om forståelse for at det er krevende å kjøre utrykning.

- Jeg har selv kjørt mye utrykning og vi gjør så godt vi kan. Jeg tror alle som kjører utrykning har opplevd episoder man ikke liker, sier Valland.

- Hva er de største utfordringene i trafikken for dere som kjører utrykning?

- Biler i motgående er som regel flinke, de blir skremt når vi kommer mot dem og vi tvinger dem til å kjøre ut til kanten. Det er en del av opplæringen vi får at vi legger oss ut i veibanen og tar plass, sier Valland og presiserer at han snakker generelt og ikke om episoden med 16-åringen bak rattet.

Valland forteller også at de ofte oppdager en helt spesiell aktivitet bak rattet blant de minst oppmerksomme sjåførene.

- Vi kjører gjerne dobbelt så fort som resten av trafikken, da kommer vi fort på dem hvis de ikke er flinke til å bruke speil. Når du da endelig kjører forbi, ser du at de snakker i mobilen.