<b>DØMT:</b>.
På Porsgrunn videregående skole ble elevene sendt hjem etter en våpentrussel mot skolen.


Foto: Berit Roald / NTB scanpix
<b>DØMT:</b>. På Porsgrunn videregående skole ble elevene sendt hjem etter en våpentrussel mot skolen. Foto: Berit Roald / NTB scanpixVis mer

16-åringer dømt for Jodel-trussel som fikk skole evakuert: - Glocken ligger klar i sekken, bare vent

Grov trussel rettet mot skole i Porsgrunn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 18. november 2015 ble Porsgrunn videregående skole evakuert på grunn av denne trusselen som ble lagt ut på det sosiale mediet Jodel:

«Nå har jeg planlaggt tidenes terroraksjon på Porsgrunn VGS, Glocken ligger klar i sekken, bare vent. Da skal skal de faen meg få det!'» Politiet mente trusselen var egnet til å framkalle alvorlig frykt.

De ble så tiltalt etter straffeloven § 264, for grove trusler.

Tirsdag ble to 16 år gamle skoleelever dømt til 60 dagers betinget fengsel, med prøvetid på 2 år i Nedre Romerike tingrett for forholdet. Begge ga en uforbeholden tilståelse i retten, noe de også gjorde straks etter at de ble kontaktet av politiet, ifølge dommen.

Retten viser til i dommen at det er snakk om alvorlige trusler som ble fremsatt uprovosert og av flere i fellesskap. Et utgangspunkt for straff for forholdet ville vært fengsel i 75 dager, men retten la vekt på de tiltaltes unge alder, ettersom begge var under 18 år da de la ut meldingen på Jodel.