16-åringer på asylmottak skal ha prostituert seg. Norske myndigheter grep ikke inn

Ny rapport fra Fafo.

NY RAPPORT: I en ny rapport fra Forskningsstiftelsen Fafo, oppfølging av mulige mindreårige ofre for menneskehandel, kommer det fram at mindreårige barn blir utnyttet til prostitusjon og kriminalitet i Norge uten at de får den hjelpen de har krav på. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/NTB SCANPIX
NY RAPPORT: I en ny rapport fra Forskningsstiftelsen Fafo, oppfølging av mulige mindreårige ofre for menneskehandel, kommer det fram at mindreårige barn blir utnyttet til prostitusjon og kriminalitet i Norge uten at de får den hjelpen de har krav på. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet):- Vi ville aldri tolerert at en norsk 16-åring hadde prostituert seg mens de voksne visste om det, sier Fafo-forsker Guri Tyldum til Dagbladet.

I en ny rapport fra Forskningsstiftelsen Fafo, «oppfølging av mulige mindreårige ofre for menneskehandel», kommer det fram at mindreårige barn blir utnyttet til prostitusjon og kriminalitet i Norge uten at de får den hjelpen de har krav på.

Studien er finansiert av Barne- og likestillingsdepartementet.

I rapporten blir det beskrevet hvordan en 15 år gammel jente skal ha solgt sex mens hun bodde på et mottak. Jenta pleide å forsvinne fra asylmottaket i helga, og de ansatte på mottaket trodde hun reiste til byen for å prostituere seg. - Tvunget til prostitusjon

Jenta hadde allerede i registreringsintervjuet hos Politiets utlendingsenhet (PU) beskrevet overgrep. Hun hadde vært i Sør-Europa i ett år, og ble der tvunget til å prostituere seg. PU hadde varslet transittmottaket, men på grunn av taushetspliktene var informasjonen begrenset.

På grunn av bekymringsmeldingen fikk jenta en utvidet registreringssamtale med en barnefaglig ansvarlig da hun ankom mottaket, men det ble ikke igangsatt egne tiltak.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer