16-åringer skjenket fulle på Fpu-feiring

Full oppvask i Fremskrittspartiets Ungdom etter skjenking av mindreårige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Feiringen av Fremskrittspartiets framgang på valgnatta ble i overkant fuktig, skriver Drammens Tidende (DT). På et nachspiel hjemme hos stortingsrepresentant Jørund Rytman i Drammen befant det seg flere fulle mindreårige, og i Oslo måtte politiet gripe inn og ta hånd om en overstadig beruset 16-åring.

Politiet grep inn

Festlighetene begynte på et utested i Drammen, der Buskerud Frp feiret partiets framgang i stortingsvalget. Turen gikk så til nachspiel hos Rytman, der det skal ha vært flere mindreårige i 16-årsalderen som var svært beruset.

Ove A. Vanebo, nestleder i Fremskrittspartiets Ungdom (Fpu) sentralt, tok så med seg to jenter på henholdsvis 16 og 18 år til Frp\'s valgvake på Oslo Plaza. I Oslo vakte trekløveret såpass oppsikt at politiet grep inn og tok med seg 16-åringen, som deretter ble overlevert barnevernet og til slutt kjørt hjem til foreldrene.

- Trusler 

Saken er meget pinlig for Fpu, som har iverksatt full oppvask. Internt i ungdomsorganisasjonen er alle blitt pålagt munnkurv, og ingen, bortsett fra Rytman og Vanebo, tør å si noe.

- Får noen vite at vi har sagt noe, blir vi ekskludert, sier et Fpu-medlem uoffisielt til DT.

Fpu sentralt har lagt lokk på saken.

- Vi kommenterer ikke personalsaker sier Fpu\'s leder Trond Birkedal til regionsavisa, som videre skriver at Birkedals taushet skyldes at moderpartiet er koblet inn.

Birkedal uttaler videre at ingen mindreårige er blitt skjenket på ungdomsorganisasjonens arrangement, og at det ikke er en partisak hva privatpersoner gjør på private fester. Han sender dermed ballen over til Jørund Rytman.

- Visste ikke

Ifølge Rytman var det fest på Fpu-kontoret i forkant av nachspielet hjemme hos ham, skriver DT. Stortingsrepresentanten bor i kollektiv i samme bygård som Buskerud Fpu har kontor, og mener skjenkingen like gjerne kan ha foregått på Fpu-kontoret.

- Jeg visste ikke at det befant seg fulle 16-åringer hos meg. Jeg trakk meg tilbake før mange andre, og Fpu-festen var da ferdig, sier Rytman, og fortsetter:

- Flere personer kom inn i leiligheten etter at jeg hadde lagt meg. Hva som da skjedde, hadde jeg ikke kontroll med. Jeg bor sammen med flere andre personer, sier Rytman til Drammens Tidende.

I HARDT VÆR: Stortingsrepresentant Jørund Rytman.
PÅ HEISATUR: Nestleder i Fpu, Ove A. Vanebo.
VIL IKKE KOMMENTERE: Fpu-leder Trond Birkedal.