16-åringer tok voldelig hevn etter sex-meldinger

Dømt til betinget fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): To ungdommer fra Odda kommune er dømt til betinget fengsel i henholdsvis 45 dager og 30 dager i Hardanger tingrett etter at de slo og sparket en gutt i 15-årsalderen 10. mars i år.

Ifølge Hardanger Folkeblad skjedde overfallet etter at 15-åringen sendte meldinger med mobiltelefon og via MSN Messenger til flere jenter som er bekjente av de tiltalte. Tekstmeldingene skal ha hatt seksuelt innhold og ble oppfattet som krenkende av en eller flere av mottagerne.

Detvar dette de to 16-åringene ville hevne da de senere tok buss til Odda sentrum for å oppsøke avsenderen og «ta ham».

I forkant skal de ved hjelp av en av jentenes mobiltelefon ha lurt gutten til å møte dem på et bestemt sted.

Den mest aktive av gjerningspersonene innrømmet i retten at han tok rennefart før han slo gutten med knyttet hånd i ansiktet. Mens fornnærmede lå på bakken ble han også sparket. Den andre 16-åringen skal ha skreket og dyttet til den yngre gutten, men erkjente i motsetning til hovedtiltalte ikke straffskyld for volden.

15-åringen fikk kraftig blodutredning og et kutt over øyet som følge av overfallet, skriver Hardanger Folkeblad.

- Vi tar hensyn til ungdommenes lave alder og at ingen av gjerningsmennene er kjenninger av politiet, uttalte Ragnar Kaldheim etter at guttene ble pågrepet i mars.

Gjerningspersonene blir strafferettslig sett behandlet som voksne, og risikerer altså fengsel om de begår nye lovbrudd innenfor prøvetida på to år.