SKRED I SKITREKK: Ifølge Sogn og Fjordane politidistrikt har skredet gått utenfor oppmerket løype. Det er ca 150 meter langt og 60-70 meter bredt. Det blir opplyst at det er en hel rygg som har løsnet. Foto: HARPEFOSSEN SKISENTER
SKRED I SKITREKK: Ifølge Sogn og Fjordane politidistrikt har skredet gått utenfor oppmerket løype. Det er ca 150 meter langt og 60-70 meter bredt. Det blir opplyst at det er en hel rygg som har løsnet. Foto: HARPEFOSSEN SKISENTERVis mer

16-åringer utløste snøskred i Nordfjord

Niåring var fryktet savnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Letemannskaper fryktet at en niåring var savnet etter et snøskred ved Harpefossen skisenter i Nordfjord i Sogn og Fjordane i formiddag. Etter et intenst søk viser det seg at dette ikke er tilfelle.

- Det var to lokale niåringer som gikk på ski sammen, og som kom bort fra hverandre på grunn av dårlig sikt. Men vi vet at de ikke gikk inn i skredområdet, sier redningsleder Ola Vaage ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til Dagbladet.

Sogn og Fjordane politidistrikt opplyser at de to niåringene ble funnet i god behold på ei hytte i området. Den ene niåringen fortalte tidligere en forbipasserende at han ikke fant igjen kameraten sin, og det er opphavet til mistanken om at gutten var savnet.

Redningsleder Vaage opplyser at to 16-åringer utløste skredet.

Stor leteaksjon Meldingen om skredet kom inn klokka 11.53. Bl.a. fordi det en stund var uklart om den ene niåringen var kommet til rette, ble en stor leteaksjon satt i gang.

Vaage forteller at to luftambulanser fra henholdsvis Førde og Ålesund er sendt til skredstedet, i tillegg til redningshunder og ei skredgruppe fra Ørsta og Volda.

- Raset har gått i skitrekket i Harpefossen, opplyser redningslederen.

Ifølge Sogn og Fjordane politidistrikt har skredet gått utenfor oppmerket løype. Det er ca 150 meter langt og 60-70 meter bredt. Det blir opplyst at det er en hel rygg som har løsnet.

Usikre Politiet var en stund usikre på om det befant seg personer i skredet.

- Ingen er formelt meldt savnet, sier Wenke Hope, operasjonsleder ved Sogn og Fjordane politidistrikt, til Dagbladet.

- Men vi vet at det har vært folk i området, legger hun til.

Redningsleder Vaage opplyser i 13.15-tida at leteaksjonen vil pågå en stund til, men avblåses dersom de ikke finner personer i skredet.

Like etter klokka 11.00 i dag gikk det også et ras i Myrkdalen i Voss kommune. Dette raset gikk også i skitrekket, og redningsmannskaper søker nå etter personer som kan være tatt av det.

Dagbladet følger saken.