16 arrestert i Belgia. Politiet skjøt på bil som kjørte rett mot dem

Abdeslam ikke blant de arresterte.

16 ARRESTERT: Belgisk politi har i løpet av søndagen pågrepet 16 personer i forbindelse med terrortrusselen mot landet. Den etterlyste Salah Abdeslam er ikke blant de som er arrestert. Foto: EPA/OLIVIER HOSLET/NTB SCANPIX
16 ARRESTERT: Belgisk politi har i løpet av søndagen pågrepet 16 personer i forbindelse med terrortrusselen mot landet. Den etterlyste Salah Abdeslam er ikke blant de som er arrestert. Foto: EPA/OLIVIER HOSLET/NTB SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Helt siden Fredag har terrorberedskapsnivået i Brussel vært på nivå fire, det høyeste nivået, noe som tilsier at belgiske myndigheter hadde informasjon om en alvorlig og nært forestående trussel.

Søndag kveld ble flere aksjoner gjennomført en rekke steder i byen. Dette ble bekreftet av politiet i 22-tiden og litt etter klokka 23 meldte de at aksjonene var over.

På en pressekonferanse like etter midnatt forteller Eric Van Der Sypt, en talsperson for landets føderale påtalemyndighet, at 16 personer er arrestert og at det har blitt gjennomført 19 separate aksjoner både i Brussel og i resten av landet. Det skriver The Guardian.

Skjøt mot bil De forteller også at politiet skjøt mot en bil som kjørte rett mot dem under en av arrestasjonene. Sjaføren av denne bilen er også blant de arresterte, men det er foreløpig ikke klart hvorvidt alle pågripelsene kan knyttes til terroren mot Paris for litt over en uke siden.

The Telegraph skriver at det ikke ble beslaglagt noen våpen eller eksplosiver under aksjonene.

Salah Abdeslam, som har vært etterlyst i over ei uke, er ikke blant de arresterte.

Det vil i morgen bli tatt stilling til hvorvidt alle de som er pågrepet skal forbli i politiets varetekt.

Van Der Sypt avslørte ingen flere detaljer rundt aksjonene, og understreket at aksjonen fortsatt pågår.

- Frykter et angrep som Paris Situasjonen i Belga er med andre ord fortsatt uavklart. Dette etter at landets statsminister søndag kveld nok en gang understreket at dette dreier seg om en «ekstremt alvorlig situasjon».

- Vi frykter et angrep som det i Paris, var meldingen fra statsministeren.

Alle skoler i den belgiske hovedstaden holder stengt mandag, og både hærens og politiets tilstedeværelse skal styrkes ytterligere.

I tillegg vil en del av t-banetransporten innstilles, og det oppfordres om å holde arrangementer som trekker store folkemengder til et minimum.

Dagbladet følger saken