16 års fengsel for Olsvik-drapet

Libyeren Sarahad Binjassem Najli (32) er dømt til 16 års fengsel for drapet på 83 år gamle Annie Bergliot Olsvik. Yusuf Imran Ishtan Imsheri (35) fikk ni års fengsel for grovt ran.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Aktor, statsadvokat Tor Christian Carlsen, hadde lagt ned påstand om 16 års fengsel for Najli, og 9 år for den 35 år gamle kameraten Imsheri. Najli anket dommen på stedet, mens Imsheri tok betenkningstid, melder NTB.

Straffeutmålingen er dermed i tråd med aktors påstand.

De to asylsøkerne fra Libya har under rettssaken erkjent at de brøt seg inn i Olsviks hus for å stjele, men begge asylsøkerne har hevdet at de er uskyldige etter tiltalen.

De to libyerne la skylden på hverandre for selve drapshandlngen.

Drept med øks

Det var den 15. juni i fjor at Annie Bergliot Olsvik (83) ble brutalt drept i sitt eget hjem i bydelen Hauge i Haugesund. Den eldre frelsessoldaten ble drept med gjetatte økseslag.

Fire vitner så to menn løpe fra stedet.

De to libyerne ble seinere siktet og tiltalt for drapet. Under rettssaken viste de politiet og statsadvokaten hvordan de stjal naboens øks, brøt opp Olsviks terrassedør og samlet tyvegods.

Najli innrømmet at han slo Olsvik tre eller fire ganger med øksa for å komme seg løs, men ifølge obduksjonsrapporten ble hun utsatt for hele 11 øksehogg.

DØMT: Sarahad Binjassem Najli (til venstre) er idømt 16 års fengsel for drap, mens Yusuf Imran Ishtan Imsheri fikk ni års fengsel for grovt ran.
DREPT: 83 år gamle Annie Bergliot Olsvik.
ÅSTEDET: Annie Bergliot Olsviks hus i Haugesund.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer