DREPTE OG TENTE PÅ: 42-åringen ble i Sør-Trøndelag tingrett dømt til 16 års fengsel for drapet på samboeren. Etter drapet tente han på huset deres, ifølge dommen. 
Foto: TOR AAGE HANSEN / NTB scanpix
DREPTE OG TENTE PÅ: 42-åringen ble i Sør-Trøndelag tingrett dømt til 16 års fengsel for drapet på samboeren. Etter drapet tente han på huset deres, ifølge dommen. Foto: TOR AAGE HANSEN / NTB scanpixVis mer

16 års fengsel for samboerdrap

42-åring tok livet av Hege Opøien og tente på huset de to bodde i etterpå, ifølge dommen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 42 år gammel mann er i Sør-Trøndelag tingrett dømt til 16 års fengsel for forsettlig drap på samboeren Hege Opøien i Orkanger i sommer.

42-åringen er også dømt for å ha tent på huset paret bodde i etter at han tok livet av samboeren.

Sju personer befant seg i tomannsboligen i sentrum av Orkanger da den begynte å brenne tidlig på morgenen 23. juni i år. Parets to barn på fem og åtte år kom seg ut av det brennende huset. Det gjorde også den omkomne kvinnens eldste barn som bodde i bolighusets andre del. Samme kveld ble samboeren pågrepet og siktet for drap. 42-åringen har hele tiden nektet for å ha noe med Opøiens dødsfall eller brannen å gjøre.

Obduksjonsrapporten viste imidlertid at kvinnen var død allerede før brannen startet.

Som motiv for drapet trekker statsadvokaten fram at 42-åringen skal ha vært sjalu. Kvelden Opøien ble drept hadde hun vært på gjenforeningsfest med gamle klassekamerater.

Den drapsdømte mannen kom til Norge fra Marokko i 2000 og ble utvist fra Norge allerede i 2004 etter at han fikk endelig avslag på sin asylsøknad. Vedtaket ble stadfestet i fjor. Familien har jobbet i mange år for å skaffe ham oppholdstillatelse i Norge.

(NTB)