16 bekreftet omkommet i luftballongulykke i Texas

Myndighetene i Texas bekrefter at 16 mennesker mistet livet da en luftballong styrtet i bakken i den amerikanske delstaten lørdag.

TOK FYR: Myndighetene i Texas bekrefter at 16 mennesker mistet livet da en luftballong styrtet i bakken i den amerikanske delstaten lørdag. Foto: REX/Shutterstock
TOK FYR: Myndighetene i Texas bekrefter at 16 mennesker mistet livet da en luftballong styrtet i bakken i den amerikanske delstaten lørdag. Foto: REX/Shutterstock Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ifølge Alan Lirette, som jobbet med luftballongen før avreise, var det ikke flere enn de 16 personene om bord. Flere av dem var i familie. En av dem var styrmann Skip Nichols, ifølge Lirette.

Robert Sumwalt fra amerikanske transportmyndigheters sikkerhetsråd sier etterforskerne vil undersøke om det er menneskelig svikt, problemer med luftballongen eller utenforliggende årsaker som forårsaket styrten.

Etterforskerne håper også å kunne finne mobiltelefoner blant vrakrestene, i håp om at noen av passasjerene filmet da ulykken skjedde.

Samtidig fortsetter det vanskelige arbeidet med å identifisere de omkomne – et arbeid myndighetene sier vil ta lang tid.

Det er ikke funnet noen passasjerliste, noe som heller ikke er vanlig for luftballongturer i Texas.

Styrten skjedde etter at det begynte å brenne i luftballongen. Vrakrestene lå spredt på et beite under store høyspentmaster ved Lockhart utenfor Austin etter ulykken, men det er ikke bekreftet om luftballongen kom i kontakt med ledningene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer