16 døde funnet

ELVERUM (Dagbladet): I natt bekreftet politiet at 16 personer er funnet omkommet, og tre er med sikkerhet savnet, etter togkatastrofen. Men den første delen av den mest skadde togvogna er fortsatt ikke gjennomsøkt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet frykter at flere personer ligger døde i den knuste og utbrente vogna.

- Vi kan bekrefte at 68 personer overlevde togkatastrofen. 19 personer er med sikkerhet meldt savnet av pårørende. Foreløpig har vi tatt ut 12 døde og konstatert at fire andre omkomne er i vognene, sier politiavdelingssjef Per Erik Skjefstad ved Østerdalen politidistrikt til Dagbladet.

17 nordmenn

Av de savnede er 17 personer norske statsborgere. En dansk, en svensk og en russisk kvinne er også bekreftet blant de savnede.

Den svenske statsborgeren var bosatt i Norge.

- Jeg kan bekrefte at det er omkomne i både sørgående og nordgående tog, sier Per Erik Skjefstad.

Politimester Magnar Lynum bekrefter at NSB fortsatt opererer med at det var 100 personer ombord i de to togene. To NSB-ansatte - lokføreren og konduktøren på nordgående tog og 15 passasjerer.

Savnede

I sørgående tog - som var på vei fra Trondheim til Hamar - var det to NSB-ansatte og 81 passasjerer.

I går kveld fastslo politiinspektør Jostein Løken at NSB opererer med et for høyt tall.

- Vi vet med sikkerhet at det ikke var hundre personer om bord. Men hvor mange som har omkommet vet vi ikke, sier Løken.

I natt ble det også bekreftet fra politiet at to av de 19 savnede var under 15 år.

Usikkert

Det som gjør at politiet tror at det er flere enn 19 som omkom i togkatastrofen, er at politiet fortsatt ikke har kommet inn i det mest skadde området.

Første del av første vogn i sørgående tog er fullstendig knust og totalt utbrent. Der har ikke kriminalteknikerne kommet til. De 12 som er tatt ut av toget og de fire som er konstatert i togsettene, er ikke funnet i den verst skadde delen av togvognene.