Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

16 drept av bilbombe ved ambassade i Jemen

16 mennesker ble drept da en bilbombe eksploderte utenfor USAs ambassade i Jemens hovedstad Sanaa onsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Blant de drepte var det seks soldater, fire tilfeldige sivilpersoner og seks av angriperne, ifølge Jemens innenriksdepartement. En talsmann for ambassaden sier at ingen amerikanere ble drept eller såret, men en av de drepte sivile var en mann fra India.

En gruppe som kaller seg Islamsk Jihad i Jemen påtok seg ansvaret for angrepet og truet med flere angrep andre steder i Golfregionen dersom ikke regjeringen løslater medlemmer av gruppa som sitter fengslet.

Skyting og brann


Vitner forteller at det oppsto en brann i en av ambassadebygningene og at det også var skyting mellom angriperne og vakter ved ambassaden før bomben eksploderte. En brennende bil kunne ses i gata ved ambassaden.

Angrepet begynte med at væpnede menn kledd i politiuniformer kom kjørende i en bil. De skjøt mot politifolk ved en veisperring 100 meter fra ambassaden og deretter med raketter mot ambassaden.

Like etter eksploderte en bombe i en annen bil foran inngangsporten til ambassaden, og det kom til skuddveksling mellom angriperne og vaktene.


Sivile ofre 
 Det var store skader på bygninger i nærheten av ambassaden, og det var både kvinner og barn fra nabolaget blant de sårede.

Politiet sperret av området rundt ambassaden, og flere sykebiler og brannbiler var på plass kort tid etter angrepet.

Talsmannen for ambassaden, Ryan Gliha, sa at alle de ansatte var samlet på et sikkert sted. Gliha benektet at det var oppstått brann på ambassaden.

Ambassaden i Sanaa ble også i mars utsatt for et angrep. Men de tre granatene som ble avfyrt mot ambassaden, bommet og traff en skole for jenter i nabobygget. En sikkerhetsvakt ble drept og 13 skolejenter ble såret.

Etter angrepet evakuerte USA alle pårørende til ambassadepersonellet og alle ansatte som ikke var nødvendige for ambassadens drift.

(NTB)

Foto: MOHAMMED AL-QADHI / AP / SCANPIX
Foto: MOHAMMED AL-QADHI / AP / SCANPIX Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!