16 drept i Kabul

Selvmordsbomber kjørte inn i buss.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst 16 personer ble drept og mange ble såret da en selvmordsbomber kjørte inn i en militær buss i Afghanistans hovedstad Kabul onsdag morgen. Åtte soldater og like mange sivile ble drept i angrepet, opplyser en talsmann for den NATO-ledede ISAF-styrken i landet, oberst Carlos Branco.

Taliban er ansvarlig

En kilde i det afghanske forsvarsdepartementet sier at så mange som 20 sivile kan ha blitt drept i angrepet. Fire av de drepte var barn, opplyser en talsmann for helsedepartementet. 17 sårede er brakt til sykehus.

Selvmordsbomberen kjørte en bil fullastet med sprengstoff inn i en buss med soldater sørvest i Kabul i morgenrushet onsdag. En talsmann for Taliban påtok seg ansvaret for onsdagens angrep, som kom få timer etter at USAs forsvarsminister Robert Gates hadde forlatt Kabul.

Også da Gates ankom Kabul tirsdag, slo en selvmordsbomber til mot soldater fra ISAF-styrken. Ingen ble drept i angrepet men 22 sivile afghanere ble såret.

Økt vold

Taliban har gjennomført rundt 140 selvmordsaksjoner i Afghanistan i år, og bare de siste tolv dagene har det funnet sted fem slike angrep i og rundt hovedstaden.

I juni slo en selvmordsbomber til mot en buss i sentrum av Kabul og drepte 35 mennesker, mange av dem rekrutter ved politiakademiet i byen.Den verste selvmordsaksjonen fant sted i Baghlan-provinsen 6. november, der nærmere 80 mennesker ble drept, blant dem seks parlamentarikere og 59 skolebarn.

SOLDATER OG SIVILE DREPT: En talsmann for Taliban påtok seg ansvaret for onsdagens angrep. Foto: EPA
SOLDATER OG SIVILE DREPT: En talsmann for Taliban påtok seg ansvaret for onsdagens angrep. Foto: EPA Vis mer

Robert Gates medga under besøket i Afghanistan at han er bekymret over den økte volden i landet.

(NTB)