16 drept i Kabul

Selvmordsbomber kjørte inn i buss.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Minst 16 personer ble drept og mange ble såret da en selvmordsbomber kjørte inn i en militær buss i Afghanistans hovedstad Kabul onsdag morgen. Åtte soldater og like mange sivile ble drept i angrepet, opplyser en talsmann for den NATO-ledede ISAF-styrken i landet, oberst Carlos Branco.

Taliban er ansvarlig

En kilde i det afghanske forsvarsdepartementet sier at så mange som 20 sivile kan ha blitt drept i angrepet. Fire av de drepte var barn, opplyser en talsmann for helsedepartementet. 17 sårede er brakt til sykehus.

Selvmordsbomberen kjørte en bil fullastet med sprengstoff inn i en buss med soldater sørvest i Kabul i morgenrushet onsdag. En talsmann for Taliban påtok seg ansvaret for onsdagens angrep, som kom få timer etter at USAs forsvarsminister Robert Gates hadde forlatt Kabul.

Også da Gates ankom Kabul tirsdag, slo en selvmordsbomber til mot soldater fra ISAF-styrken. Ingen ble drept i angrepet men 22 sivile afghanere ble såret.

Økt vold

Taliban har gjennomført rundt 140 selvmordsaksjoner i Afghanistan i år, og bare de siste tolv dagene har det funnet sted fem slike angrep i og rundt hovedstaden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer