16 drept i terrorangrep

Militante islamister angrep i dag et område der utenlandske oljearbeidere bor i Saudi-Arabia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Saudiarabiske sikkerhetsstyrker gikk i ettermiddag til aksjon mot ei boligblokk der de væpnede islamistene hadde forskanset seg med et ukjent antall gisler.

- 16 drept

De samordnede angrepene fant sted i et oljerikt område øst i Saudi-Arabia i dag tidlig norsk tid. Militante og bevæpnete islamister angrep boligkomplekser der mange utenlandske oljearbeidere bor i byen Khobar, melder CNN.

Opptil 16 mennesker skal være skutt og drept.

NTB melder at sju av de drepte er utlendinger.

Angriperne tok også et ukjent antall gisler. Ifølge Libanons ambassadør i Saudi-Arabia var flere av gislene libanesiske. Fem av disse skal ha blitt satt fri i ettermiddag, men fremdeles holdes et ukjent antall fanget, melder BBC.

Tiåring drept

Ifølge saudisk politi ble fire bygninger i området angrepet. Nasjonaliteten til de drepte og gislene er ikke bekreftet, men nyhetsbyråer melder at minst fire vestlige statsborgere og en egyptisk gutt (10) ble drept.

Blant gislene var det både kvinner og barn.

- Mennesker i området holder seg innendørs, og holder hodet nede. Ingen kan si eksakt hvor mange som er døde, sa en vestlig diplomat til Reuters.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer