16 drept i terrorangrep

Militante islamister angrep i dag et område der utenlandske oljearbeidere bor i Saudi-Arabia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Saudiarabiske sikkerhetsstyrker gikk i ettermiddag til aksjon mot ei boligblokk der de væpnede islamistene hadde forskanset seg med et ukjent antall gisler.

- 16 drept

De samordnede angrepene fant sted i et oljerikt område øst i Saudi-Arabia i dag tidlig norsk tid. Militante og bevæpnete islamister angrep boligkomplekser der mange utenlandske oljearbeidere bor i byen Khobar, melder CNN.

Opptil 16 mennesker skal være skutt og drept.

NTB melder at sju av de drepte er utlendinger.

Angriperne tok også et ukjent antall gisler. Ifølge Libanons ambassadør i Saudi-Arabia var flere av gislene libanesiske. Fem av disse skal ha blitt satt fri i ettermiddag, men fremdeles holdes et ukjent antall fanget, melder BBC.

Tiåring drept

Ifølge saudisk politi ble fire bygninger i området angrepet. Nasjonaliteten til de drepte og gislene er ikke bekreftet, men nyhetsbyråer melder at minst fire vestlige statsborgere og en egyptisk gutt (10) ble drept.

Blant gislene var det både kvinner og barn.

- Mennesker i området holder seg innendørs, og holder hodet nede. Ingen kan si eksakt hvor mange som er døde, sa en vestlig diplomat til Reuters.

al-Qaida?

På et islamistisk nettsted ble det i formiddag sendt ut en kunngjøring hvor al-Qaida tar på seg ansvaret for drapene.

Dette er imidlertid ikke bekreftet fra annet hold.

Minst to politimenn ble såret i angrepene, ifølge sikkerhetskilder, mens lokale innbyggere sier til nyhetsbyrået AFP at «mange» ble såret.

Bygningene som ble angrepet, ligger ved oljebyen Al-Khobar, og huser mange utenlandske arbeidere som jobber for vestlige oljeselskaper. Områdene har et omfattende vakthold, og ifølge lokalt politi skjøt vakter tilbake mot angriperne.

- Dette var helt klart et angrep rettet mot oljeindustrien, sier en kilde i et vestlig oljeselskap i hovedstaden Riyadh til Reuters.

Dagens angrep skjer bare to dager etter at et islamistisk nettsted brakte videre en oppfordring om bykrig i Saudi-Arabia. Kunngjøringen skal stamme fra en av al-Qaidas fremste ledere i Saudi-Arabia, Abdulaziz al-Muqrin. I dokumentet gir han en detaljert liste over hvilke virkemidler islamister bør ta i bruk for å styrte den saudiarabiske kongefamilien.

For nøyaktig en uke siden ble ifølge NTB en tysker skutt og drept i Riyadh.

ANGREPET: En utbrent bil vitner om volden som utspant seg i byen Khobar i dag.