- 16 drept og 30 såret etter bording av Gaza-konvoi

Israelske soldater bordet den internasjonale hjelpekonvoien på vei mot Gaza. Tre nordmenn skal være med.

BORDET: Ett av skipene i flåten som er på vei til Gaza med 10 000 tonn nødhjelp for å utfordre den egypt-israelske blokkaden av landstripen. Minst ett av skipene er i morgentimene bordet av israelske soldater. Rapporter går på at så mange som ti kan være drept og 30 såret. Foto: AFP
BORDET: Ett av skipene i flåten som er på vei til Gaza med 10 000 tonn nødhjelp for å utfordre den egypt-israelske blokkaden av landstripen. Minst ett av skipene er i morgentimene bordet av israelske soldater. Rapporter går på at så mange som ti kan være drept og 30 såret. Foto: AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Det er foreløpig usikkert hvor mange som er drept og såret etter at israelske soldater bordet flåten på seks skip med 10 000 tonn mat og nødhjelp på vei mot Gaza i morges.

Al Jazeera viser til israelsk militærradio som rapporterer at 16 personer skal være drept. Bordingen av skipene med påfølgende skyting skjedde 65 kilometer fra Gaza-kysten.

Ifølge palestinsk og tyrkisk tv er ti drept og 30 såret.Tre nordmenn er om bord den internasjonale konvoien.

Det israelske militæret sier ifølge Haaretz at ti propalestinske aktivister er drept og at to soldater er skadd. Videre sier militæret at de skal ha blitt beskutt da de avskjærte konvoien.

- Marinejegere tok kontroll over seks skip som forsøkte å trenge gjennom blokkaden av Gaza-stripen. Under operasjonen ble soldatene møtt flere voldelige angrep fra aksjonister, som åpnet ild, sier en talsmann.  Sammenstøt Ifølge den private israelske TV-kanalen «10» åpnet soldatene ild etter å ha blitt angrepet med kniver og økser av noen av passasjerene om bord.

Alle de seks skipene i konvoien er bordet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.