16 evakuerte blir tatt hånd om av et kriseteam

- De er oppskaket.

KRISETEAMET ER PÅ PLASS: Fra venstre Hugo Torjussen, Beathe Sørebø, Hanne Dahl og Jørn Rande hjelper mange av de evakuerte fra brannen i Bergen sentrum. Foto: Eivind Senneset/Dagbladet
KRISETEAMET ER PÅ PLASS: Fra venstre Hugo Torjussen, Beathe Sørebø, Hanne Dahl og Jørn Rande hjelper mange av de evakuerte fra brannen i Bergen sentrum. Foto: Eivind Senneset/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BERGEN/OSLO (Dagbladet): 49 personer ble i morgentimene i dag evakuert fra flere bygninger i Bergen sentrum, etter at det begynte å brenne i en trehusbygning i natt.

Brannen er nå slukket, men det er meldt om store skader i flere bygg. Det har brent i tre av bygningene, men hele seks bygg totalt er rammet av skader etter brannen.

Mens mange av de evakuerte har søkt ly hos venner og kjente, ble 16 av dem fraktet til Scandic Bergen Airport Hotel i 09-tida i dag.

Der ble de møtt av et kriseteam fra Bergen kommunes psykososiale kriseberedskap.

- Oppskaket Ifølge BT er aldersspennet på det evakuerte stort. Det er fra folk i 20-årene til et ektepar i 60-årene.

Nattens brann i Bergen er den tredje storbrannen i løpet av drøye to måneder i tett trehusbebyggelse i samme område. Det har gjort til at flere av de evakuerte er bekymret, sier leder for kriseteamet, Jørn Rande, til Dagbladet.

- Hvordan har de evakuerte det?  

- De er oppskaket. Flere av dem har opplevd at brannalarmen har gått flere ganger det siste året. Det som opptar dem mest akkurat nå, er spørsmålet om og i tilfelle når de får flytte hjem. Dette vil nok politiet opplyse om i løpet av dagen, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.