16 evakuerte blir tatt hånd om av et kriseteam

- De er oppskaket.

KRISETEAMET ER PÅ PLASS: Fra venstre Hugo Torjussen, Beathe Sørebø, Hanne Dahl og Jørn Rande hjelper mange av de evakuerte fra brannen i Bergen sentrum. Foto: Eivind Senneset/Dagbladet
KRISETEAMET ER PÅ PLASS: Fra venstre Hugo Torjussen, Beathe Sørebø, Hanne Dahl og Jørn Rande hjelper mange av de evakuerte fra brannen i Bergen sentrum. Foto: Eivind Senneset/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BERGEN/OSLO (Dagbladet): 49 personer ble i morgentimene i dag evakuert fra flere bygninger i Bergen sentrum, etter at det begynte å brenne i en trehusbygning i natt.

Brannen er nå slukket, men det er meldt om store skader i flere bygg. Det har brent i tre av bygningene, men hele seks bygg totalt er rammet av skader etter brannen.

Mens mange av de evakuerte har søkt ly hos venner og kjente, ble 16 av dem fraktet til Scandic Bergen Airport Hotel i 09-tida i dag.

Der ble de møtt av et kriseteam fra Bergen kommunes psykososiale kriseberedskap.

- Oppskaket Ifølge BT er aldersspennet på det evakuerte stort. Det er fra folk i 20-årene til et ektepar i 60-årene.

Nattens brann i Bergen er den tredje storbrannen i løpet av drøye to måneder i tett trehusbebyggelse i samme område. Det har gjort til at flere av de evakuerte er bekymret, sier leder for kriseteamet, Jørn Rande, til Dagbladet.

- Hvordan har de evakuerte det?  

- De er oppskaket. Flere av dem har opplevd at brannalarmen har gått flere ganger det siste året. Det som opptar dem mest akkurat nå, er spørsmålet om og i tilfelle når de får flytte hjem. Dette vil nok politiet opplyse om i løpet av dagen, sier han.

- Bistår med omsorg I resepsjonen på Scandic-hotellet kan man se flere folk uten sko, med pledd over skuldrene. 

- Vi bistår de evakuerte med omsorg, støtte og praktiske behov. Flere har måttet evakuere i full fart, uten å få med seg verken bankkort, mobil, klær eller sko. Vi hjelper også med kontakt med forsikringsselskap, anskaffelse av medisiner, av klær og skotøy, selvsagt, sier han, og legger til:

- I situasjoner som dette er det den første tiden vanligvis ikke behov for krisepsykiatrisk oppfølging. Dersom behovet oppstår etterhvert har vi avtale med spesialister. 

- Skummelt Cecilie Vadla (27) er blant dem som nå får hjelp på hotellet i Bergen. Hun bor i et av byggene det i natt brant i sammen med en venn.

- Jeg våkna av brannalarmen, og så hørte jeg at det brant. Det lukta også sterkt røyk. Vi prøvde først å slokke brannen med brannslukkingsapparat, men vi skjønte fort at det ikke var mulig, sier hun, og fortsetter:

- Det var veldig skummelt. I alle fall da jeg så at det brant, sier hun.

Ragnhild Johannessen bor også i et av byggene som er rammet, sammen med en venninne. De er også nå tilstede på hotellet.

- Vi ble vekket av brannalarmen, og sirenene som kom etterpå. Vi fikk tatt med oss det viktigste, og løp ut. Da var det røykfullt i hele gata, sier hun, og fortsetter:

- Det er selvfølgelig veldig vanskelig, men jeg vet ikke om jeg har klart å ta stilling til dette ennå. Jeg har ikke kommet over sjokket, sier hun.

STORE SKADER: Slik ser det ut fra lufta over bygningene som er rammet. Foto: Eivind Senneset
STORE SKADER: Slik ser det ut fra lufta over bygningene som er rammet. Foto: Eivind Senneset Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer