16 evakuerte etter trehusbrann i Bergen

Ukjent når beboerne får flytte tilbake.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 16 personer ble evakuert etter at det tok fyr i en eldre trehusbebyggelse Bergen sentrum i natt. Politiet fikk først melding om røyk fra bebyggelsen klokka 03.21.

Bare tre minutter seinere var første politipatrulje på stedet.

- Da var det kraftig røyk og åpne flammer da de kom på stedet. Vi varslet beboerne, før vi måtte trekke oss ut. Brannvesenet fullførte så søket, og de har ikke funnet andre i huset, sier Morten Kronen, operasjonsleder i Hordaland politidistrikt.

Ingen skadet Ingen av de 16 personene ble skadet i brannen. Alle ble rutinemessing sendt til legesjekk. Klokka 05 var brannen slukket.

- De evakuerte er nå på hotell. Huset er ikke beboelig på grunn av røykskader.

Ifølge operasjonsleder Kronen var brannen vanskelig å slukke på grunn av hulerom mellom etasjene i bygningen.

- Det er alltid fare for spredning, men brannvesenet meldte ganske kjapt at de hadde kontroll på brannen. Trehusene står tett i tett, så spredningsfaren var der. Vi vil foreta videre etterforskning og forsøke å avdekke årsake til dette. Vi vil også utføre en nøyere åstedetsundersøkelse.

- Uvisst Seinere i dag vil skadesaneringsfirma gjøre undersøkelser på stedet. 

- Det er uvisst når beboerne får flytte inn igjen.

I går kveld, klokka 20, ble det også meldt om en mindre brann på et treningssenter på Lakesvåg.

- Det kom røyk fra damegarderobe hvor det hadde tatt fyr. Det var ikke spredningsfare, og brannen ble slukket etter noen minutter. Det ser ut til at det har tatt fyr i en badstue, og vi vil foreta etterforskning når kriminalteknikerne kommer på jobb, sier Kronen.