16 fikk øyeskader av årets nyttårsfyrverkeri

Økning fra i fjor. Fem av skadene er alvorlige.

FLERE SKADER: Nyttårsaften med fyrverkeri over Operaen, hvor masse folk hadde samlet seg for å se på Oslo kommunes festfyrverkeri fra havnebassenget utenfor Rådhuset. Seks personer behandles for øyeskader på Ullevål forårsaket av privat fyrverkeri. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix
FLERE SKADER: Nyttårsaften med fyrverkeri over Operaen, hvor masse folk hadde samlet seg for å se på Oslo kommunes festfyrverkeri fra havnebassenget utenfor Rådhuset. Seks personer behandles for øyeskader på Ullevål forårsaket av privat fyrverkeri. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det opplyser overlege Nils Bull ved Øyeavdelingen på Haukeland universitetssjukehus. Første nyttårsdag hvert år samler Bull inn oversikt over hvor mange som er behandlet for øyeskader etter nyttårsfeiringen fra sykehus i hele Norge.

Årets tall er dessverre en økning fra i fjor, da ni ble skadd, hvorav tre alvorlige, sier Bull.

- Fem av de 16 er alvorlig skadd. Dei elleve andre har øyeskader som er moderat alvorlige. Ingen av dem som er skadd rapporterer å ha brukt vernebriller da ulykken skjedde, forteller han i en pressemelding.

Fem var tilskuere

Blant de skadde er tolv menn, én gutt, tre kvinner og én jente. Fem av de skadde var tilskuere.

- Fire av de fem alvorlige øyeskadene og fem av de moderat alvorlige skjedde etter bruk av effektbatteri. En av de alvorlige skadene skjedde med bruk av «One shot». For seks av skadetilfellene har ikke Bull opplysninger om fyrverkeritypen.

Ved tre av de alvorlige skadene gikk personen tilbake til et batteri som ikke gikk av.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer