16 kvinner og barn drept i «barbarisk» angrep

Helsemyndighetene deler rystende bilder etter at kvinner og barn ble drept i et stammeangrep mandag.

DREPT: 16 barn og kvinner ble drept i angrepet som fordømmes i Papua Ny-Guinea. Foto: Hela-provinsens helsemyndigheter/AFP/NTB Scanpix
DREPT: 16 barn og kvinner ble drept i angrepet som fordømmes i Papua Ny-Guinea. Foto: Hela-provinsens helsemyndigheter/AFP/NTB ScanpixVis mer

The Guardian omtaler det som et av de verste stammeangrepene på mange år:

16 kvinner og barn ble drept i angrepet på landsbyen Karida i Papua Ny-Guinea mandag morgen. To av kvinnene skal ha vært gravide, ifølge CNN. I landsbyen bor en stamme på rundt 800 mennesker.

Pills Pimua Kolo, som jobber i helsedepartementet i området, har publisert bilder etter hendelsen på Facebook.

Bildene er rystende: I blå plastsekker ligger de omkomne. Kroppene skal ha blitt partert, noe som gjorde det vanskelig å gjenkjenne ofrene, opplyser han, ifølge The Guardian:

- Jeg våknet om morgenen, og gikk på kjøkkenet for å tenne opp et bål. Da hørte jeg lyden av våpen, og så at noen av husene sto i flammer. Da visste jeg at fienden var i landsbyen, sier Kolo.

Han forteller at han da løp bort og gjemte seg i noen busker, før han noen timer seinere kom tilbake til det grufulle synet som møtte ham.

Politisjef Francis Tokura fordømmer angrepene, og kaller dem overfor CNN for «en tragedie» og «en utrolig, utenkelig og forferdelig kriminell handling som må håndteres alvorlig». Han opplyser videre at politiet gjør det de kan for å fange de skyldige.

Statsminister James Marape har også fordømt angrepene, og kaller i en Facebook-post mandagen for «en av de tristeste dagene i mitt liv».

Ifølge ABC News er motivet for handlingen ukjent, men overfor kanalen sier Hela-provinsens borgermester Philip Unidalu at han tror det dreier seg om hevn etter en annen hendelse.