1,6 mill. i bot for intervju

The Sunday Mirror må betale 1,6 millioner kroner i bot for å ha intervjuet faren til gutten som skal ha blitt banket opp av to Leeds-spillere. - Vi fortjente å bli straffet, sier avisa.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mohammed Najeib fortalte i intervjuet at rasisme lå bak angrepet på hans sønn. Intervjuet ble publisert i den britiske avisa The Sunday Mirror mens juryen satt og skulle ta stilling til skyldspørsmålet mot de tiltalte i saken, melder nyhetsbyrået Ananova.

Intervjuet førte til at rettssaken ble avbrutt i april i fjor, og saken måtte dermed opp for retten på nytt med en ny jury.

Bota er delt opp i 75 000 pund i bot, og 54 160 pund i forakt for retten.

Retten mener det har vært en stor belastning for gutten som ble angrepet, og for hans familie, at saken måtte opp for retten på nytt.

The Sunday Mirror godtar bota.

- Vi erkjente for lenge siden at det var en feilvurdering å trykke denne artikkelen. Vi sa unnskyld for et år siden og gjentok det for retten i går. Vi fortjente å bli straffet, sier juridisk direktør i eierselskapet Trinity Mirror til Ananova.

Han er også glad for at retten også la vekt på at denne typen overtramp ikke pleier å komme på trykk i The Sunday Mirror, og pekte på at avisa ikke har vært dømt for overgrep i kriminalsaker på over 50 år.

<B>DØMT: Leeds-spilleren Jonathan Woodgate ble dømt til samfunnstjeneste for overfallet i Hull.
FRIKJENT: Leeds-spilleren Lee Bowyer ble frikjent i saken.