16 millioner kroner for 160 kvadratmeter

Til tross for finanskrisen ble en 160 kvadratmeter stor leilighet på Gimle i Oslo denne uken solgt for om lag 16 millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kjøpesummen tilsvarer en kvadratmeterpris på 100.000 kroner, noe som ifølge Finansavisen er ny norgesrekord. Toppleiligheten i Thomas Heftyes gate på Gimle har i tillegg en terrasse på 95 kvadratmeter, hvorav 11 kvadratmeter er innebygget.

Leiligheten er ikke i topp stand - og kan nesten betraktes som et oppussingsobjekt. Siden 1965 er det, med unntak av et nytt kjøkken, gjort svært lite med leiligheten, opplyser eiendomsmegler og advokat Odd Kalsnes i Aktiv Eiendomsformidling.

Blokka skal heller ikke se spesielt pen ut fra utsida. Ifølge Finansavisen er blokka og naboblokkene grå, kjedelige og heller «ordinære».

Navnet på kjøperen er ikke kjent fordi kontrakten ikke er formelt undertegnet. Selgere er mor og sønn Marieje og Erik Staubo.

Til tross for at det nå er satt ny norgesrekord i kvadratmeterpris, er det beløpsmessig langt igjen til Norges dyreste bolig.

Ifølge Finansavisen eies den av Schibsted-arvingen Einar Nagell-Erichsen. Han betalte 45 millioner kroner for eiendommen Munkebakken på Fornebu utenfor Oslo.

(NTB)