Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

16 mistenkte bak «Boston-bomba»

FBI tror de kan ha planlagt å sprenge en radioaktiv-bombe.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FBI la torsdag til ti nye navn på listen over mistenkte som skal ha planlagt å sprenge en radioaktiv bombe i Boston. I går etterlyste FBI fire navngitte kinesere og to irakere internt i politiet. Nå er ytterligere ni kinesere og en mann av ukjent opprinnelse.

- Navnene på de ti nye mistenkte har kommet frem under etterforskningen. Vi har fortsatt ikke bevis for om dette faktisk er sant. Informasjonen er ikke bekreftet, og informasjonen kommer fra en kilde med ukjent motiv og pålitelighet, sa talsmann fra FBI, Joe Parris, til Boston.com.

De nye navnene er en del av det samme anonyme tipset som kom inn på onsdag. FBI opplyser om at de nå søker 13 kineser, to irakere og en mann av ukjent nasjonalitet.

Frykter radioaktivt materiale.

- Tipset er så presist at det til og med angir hvor de fire ble satt av. Det er New York. Tipset identifiserer også hvor trusselen er rettet, og det dreier seg om Boston, sier guvernøren i Massachusetts, Mitt Romney.

Tipset skal ha blitt mottatt av California Highway Patrol. FBI kan ikke si noe mer om de mistenkte, da de ikke har noen ide om hvor de er.

- De er ikke mistenkt for noe kriminelt, da det ikke foreligger noe bevis for at de har gjort noe galt, sier advokat Michael Sullivan.

Jakter med geiger-teller

Ifølge tv-stasjonen ABC går politiet i Boston nå rundt med geigertellere for å måle radioaktivitet. De frykter at bomben er skitten, det vil si at den i tillegg til sprengstoff inneholder radioaktivt materiale.

Det vitnet om stor opptrapping av politiberedskap i Boston i går. Politiet søkte i biler som kjørte inn i parkeringshus. de hang også opp bilder av de mistenkte på undergrunnsbanen.

Her er navnene på de 16 mistenkte:

Yu Xian Weng, Quinquan or Quiquan Lin, Liqiang Liang, Min Xiu Xie, Xiang or Xing Wei Liu, Mei Xia Dong, Xiuming Chen, Cheng Yin Liu, Zao Yun Wang, Jose Ernesto Beltran Quinones, Xiujin Chen, Guzhi Lin, Zengrong Lin, og Wen Quin Zheng.

Mistenkte: Her er fire av de seksten som er mistenkte.