Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

16 og 17 års fengsel for parteringsdrap - slik forsøkte de å skjule drapsofferet

Tre personer dømt etter bestialsk drap i Oslo.

KOFFERTDRAPET: I en leilighet på Ammerud ble det tvist om en narkohandel. Det endte med drap og partering. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
KOFFERTDRAPET: I en leilighet på Ammerud ble det tvist om en narkohandel. Det endte med drap og partering. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To av de tre som har stått tiltalt for parteringsdrapet på Ammerud i april 2016, ble tirsdag dømt til 16 og 17 års fengsel. Den tredje tiltalte, en 29 år gammel kvinne, er dømt til ett år og sju måneders fengsel.

Statsadvokat Alvar Randa omtalte drapet på 35 år gamle Dan Johnny Myhre som «brutalt og urovekkende» under sin prosedyre, da saken gikk i Oslo tingrett i begynnelsen av mai.

Kraftig narkorus

Ifølge dommen hadde de tre dømte festet i en leilighet i et drøyt døgn i forkant av drapet. De sov minimalt, spiste lite, og inntok ikke ubetydelige mengder rusmidler – særlig alkohol og cannabis, heter det i dommen fra Oslo tingrett.

I leiligheten hvor de var, var det også flere våpen. Både kniver, økser, slagvåpen, kastestjerne og knokejern.

Uenigheten som ledet til drapet, dreide seg ifølge dommen om 30 gram hasj. En av de dømte hevdet at offeret hadde stjålet narkotikaen, noe offeret nektet for. Uenigheten eskalerte til omfattende vold, blant annet i form av slag med ei glassflaske mot offerets hode.

Skadene skal imidlertid ikke ha vært dødelige, og mannen forsøkte senere å rømme fra leiligheten. Rømningsforsøket endte med en kamp på livet, der drapsofferet ble påført en rekke knivstikk. Skadene førte til at han til slutt døde.

Pakket i poser og vesker

I dommen kommer det fram at de tre dømte vurderte å brenne ned leiligheten eller gjemme liket i skogen, men endte i stedet med å gjennomførte grov likskjending for å kvitte seg med drapsofferet. Kroppen til mannen ble funnet pakket i plastposer, søppelsekker, to vesker og en koffert.

Mens den dømte kvinnen ble pågrepet i sin egen leilighet, var det i forbindelse med fraktingen av liket at de to dømte mennene ble arrestert. Politiet ble varslet av forbipasserende, som reagerte på mennenes oppførsel, og som hadde observert en stor kniv på stien i området. De to befant seg da like ved barneskolen på Ammerud, hvor de dro på kofferten som inneholdt deler av liket.

I retten forklarte professor Kari Ormstad at parteringsskadene var påført etter døden, men at også noen av stikkskadene i hodet mest sannsynlig var påført før døden. Offeret hadde også betydelige underhudsblødninger og hevelse rundt begge øynene som var påført før døden.

I retten forklarte alle de tre dømte seg om hendelsene, som pågikk over flere dager. Ifølge dommen bar alle forklaringene preg av at de tre hadde inntatt betydelige mengder med rusmidler, blant annet kokain, ecstasy og amfetamin, i de dagene handlingene ble begått.

- Meningsløse handlinger

Retten har i dommen trukket fram at det er utført handlinger som beskrives som helt uprovoserte og fullstendig meningsløse, noe som gir uttrykk for en manglende anerkjennelse av andre mennesker og deres verdi.

Skjerpende for straffen er det også at likskjendingen ifølge retten framstår som en kynisk konsekvens av drapet, og et forsøk på å kvitte seg med liket for ikke å bli oppdaget.

- Formålet med parteringen var å skjule drapet og sin egen ugjerning, heter det i dommen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media