16 omkom på konsert i Sør-Korea

Falt mer enn 10 meter ned i parkeringskjeller.

 KOLLAPSET:  Publikum sto på toppen av dette lufteanlegget da stålristene sviktet. 14 personer er bekreftet omkommet etter 25 meters fall ned til bunnen av en parkeringskjeller. Det var jentebandet 4Minute som spilte på konserten fredag kveld lokal tid i Seongnam sør for Seoul. Foto: Yonhap/AP/NTB Scanpix.
KOLLAPSET: Publikum sto på toppen av dette lufteanlegget da stålristene sviktet. 14 personer er bekreftet omkommet etter 25 meters fall ned til bunnen av en parkeringskjeller. Det var jentebandet 4Minute som spilte på konserten fredag kveld lokal tid i Seongnam sør for Seoul. Foto: Yonhap/AP/NTB Scanpix.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

16 personer omkom og ni ble alvorlig skadd i en ulykke under en utendørs popkonsert sør for Seoul i Sør-Korea fredag, opplyser redningsarbeidere.

Personene sto på et ventilasjonsgitter over et underjordisk parkeringsanlegg da ulykken inntraff.

Gitteret kollapset, og rundt 25 mennesker falt mer enn 10 meter ned i parkeringsanlegget.

- De sto på ventilasjonsgitteret for å få bedre utsikt da det kollapset, sier en talsmann for det lokale brannvesenet til nyhetsbyrået AFP.

Var bedt om å fjerne seg Redningsarbeidere sier 16 personer er bekreftet døde, men legger til at dødstallet kan stige. Flere skal være kritisk skadd.

De fleste av de døde og skadde er studenter, ifølge TV-kanalen YTN. Arrangørene av konserten hadde flere ganger bedt tilskuerne om å fjerne seg fra gitteret før det kollapset, ifølge kanalen.

- Høyt skrik Det var den populære sørkoreanske jentegruppen 4Minute som holdt konsert da ulykken fant sted, ifølge BBC.

Artistene fikk tilsynelatende ikke med seg ulykken, og fortsatte å spille for de rundt 700 personene som antas å ha vært til stede på konserten.

- Det kom et plutselig, høyt skrik, og da jeg snudde meg så det ut som folk ble sugd ned i et hull, sier et vitne til YTN.

 UTLØSTE KATASTROFE:  Det var jentegruppa 4Minute som holdt konserten fredag kveld der 14 mennesker falt 25 meter og omkom. Her fra en opptreden i Seoul i fjor høst. Foto: Ahn Young-joon, AP/NTB Scanpix.
UTLØSTE KATASTROFE: Det var jentegruppa 4Minute som holdt konserten fredag kveld der 14 mennesker falt 25 meter og omkom. Her fra en opptreden i Seoul i fjor høst. Foto: Ahn Young-joon, AP/NTB Scanpix. Vis mer

En kvinne som sto i nærheten sa at en røyksky steg opp fra ventilasjonssjakten etter at gitteret kollapset.

Flere ulykker Det har vært en rekke katastrofale hendelser med unge ofre i Sør-Korea den siste tiden. Mer enn 300 personer, de fleste av dem elever ved videregående skole, omkom da fergen Sewol sank i april.

I tillegg omkom mer enn ti personer og mer enn 100 ble skadd da taket på et auditorium som var fylt opp av studenter, kollapset i byen Gyengju i februar.

(NTB-AFP)

 FALT 25 METER NED I AVGRUNNEN:  Skrekkslagne tilskuere ved stedet der 14 mennesker omkom etter å falt 25 meter ned i en parkeringskjeller da metallristene på toppen av lufteanlegget ga ettr for press fra publikum som sto der under konsert i Seongnam sør for Seoul fredag kveld. Foto: Yonhap/AP/NTB Scanpix lokal tid.
FALT 25 METER NED I AVGRUNNEN: Skrekkslagne tilskuere ved stedet der 14 mennesker omkom etter å falt 25 meter ned i en parkeringskjeller da metallristene på toppen av lufteanlegget ga ettr for press fra publikum som sto der under konsert i Seongnam sør for Seoul fredag kveld. Foto: Yonhap/AP/NTB Scanpix lokal tid. Vis mer