Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

16 pågrepet av FBI for datahacking

14 av dem mistenkes å tilhøre den beryktede hackergruppen Anonymous.

ARRESTERT: 16 personer er arrestert og mistenkt for hacking. Foto: REUTERS/Susana Vera
ARRESTERT: 16 personer er arrestert og mistenkt for hacking. Foto: REUTERS/Susana Vera Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): FBI har pågrepet 14 personer i en pågående operasjon som er ute etter personer fra hackergruppa Anonymous, skriver CNN.

De pågrepne mistenkes for å ha deltatt i hackerangrepet på PayPal, noe som ble hevdet å være en hevnaksjon for at betalingstjenesten nektet å overføre penger til WikiLeaks.

Anonymous skal også ha brutt seg inn på dataserverne til kredittkortgigantene MasterCard og Visa.

Gruppen har selv sagt at det var de som stod bak angrepet.

Også syv andre personer skal ha blitt arrestert i forbindelse med nettkriminalitet: fem i Europa og to i USA, sa Sikkerhetsdepartementet i en uttalelse.

16-åring Arrestasjonene i USA skjedde i Alabama, Arizona, California, Colorado, District of Colombia, Florida, Massachusetts, Nevada, New Mexico og Ohio. I New York spredte FBI-agenter seg til omtrent seks forskjellige steder på Long Island, Brooklyn og Bronx, hvor de innhentet datamaskiner og annet materiale.

En av personene er arrestert for å ha lastet ned tusenvis av dokumenter, applikasjoner og andre filer som han skal ha postet på en fildelingsside.

En annen er mistenkt for med vilje å ødelegge en beskyttet datamaskin, og for å ha hacket seg inn på nettsiden til Tampa Bay InfraGard.

En 16-åring ble arrestert sør i London, mens fire andre ble arrestert av nederlandsk politi. Amerikanske myndigheter skal også ha utført mer enn 35 ransakingsordre rundt om i landet som et ledd i en pågående etterforskning mot cyberangrep mot store selskaper og ogranisasjoner.