16 pågrepet i Bosnia for bånd til konflikten i Syria og Irak

Skal være militante islamister med bånd til IS.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): 16 personer ble pågrepet i Bosnia i dag.

Personene er mistenkt for å ha kjempet i Syria og Irak, og for å ha rekruttert og finansiert turene til andre menn fra Balkan for at de skal slutte seg til islamistiske grupper i de to krigsherjede landene, skriver nyhetsbyrået AP.

Skal ha kjempet med IS Ifølge bosnisk politi skal de arresterte ha kjempet sammen med radikale grupper i Irak og Syria, deriblant terrorgruppa IS, tidligere kjent som ISIL. Under pågripelsene ble det beslaglagt blant annet våpen, ammunisjon, datautstyr, telefonkort og propagandamateriale.

Dagbladet har i en rekke artikler belyst hvordan den islamistiske terrorgruppa med sine propagandavideoer henvender seg både til motstandere i områdene de okkuperer, og til eventuelle sympatisører i blant annet vestlige land.

I forrige måned delte IS-sympatisører åpenlyst ut propaganda midt på Londons kjente shoppinggate Oxford Street.

Inntil ti år i fengsel Bosnia-Hercegovina innførte tidligere i år fengselsstraff i inntil ti år for personer som kjemper i konflikter på fremmed jord, eller som rekrutterer andre til å gjøre det. Dagens pågripelser var de første siden den nye loven trådte i kraft, og ble gjennomført av 200 politibetjenter over hele landet, skriver Reuters.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer